De ce roșiile de grădină sunt mai bune decât cele din supermarket
Roșiile de grădină versus roșiile din supermarket! Tomatele crescute în sistem extensiv, în grădină, fără a se folosi o tehnică complicată de tratamente și fertilizanți sunt mereu mai gustoase decât roșiile care au fost cultivate în sistem intensiv.
Iată care sunt diferențele între cele două feluri de roșii în funcție de modul în care ele sunt cultivate:
Roșiile de grădină primesc fertilizare naturală. Fie că este vorba de gunoi de grajd sau de compost, aceste tomate nu se fertilizează cu chimicale, iar gustul lor este influențat de acest factor.
Roșiile de grădină sunt culese atunci când sunt bine coapte, în timp ce roșiile de supermarket au fost culese în faza de prepârgă. Culesul tomatelor înainte de a se coace ajută producătorii să ofere roșii mai rezistente, dar care pierd ultimele zile de soare ce potențează gustul și aroma.
De regulă, în grădină se cultivă soiuri de roșii, în timp ce pentru supermarket se merge pe hibrizi. Diferența este făcută de o serie de caracteristici precum o coajă mai groasă și o pieliță mai rezistentă pe care tomatele din supermarket trebuie să le aibă ca să aibă o rezistență mai bună la transport, la depozitare și apoi să reziste mai mult timp la raft.
Chiar dacă în ultimii ani, genetica a evoluat și hibrizii de roșii sunt creați să aibă un gust mai bun, similar cu cel al tomatelor de grădină, tehnologia de cultură este cea care face, în final diferența.