Ce și cum cumpărăm

Preț carne de porc de sărbători. Sorin Minea, Romalimenta: O explozie a prețurilor este exclusă!

Preț carne de porc de sărbători

Preț carne de porc în perioada sărbătorilor de iarnă. Președintele Romalimenta, Sorin Minea, a explicat cât ar urma să coste carnea de porc în timp ce românii au început deja să îşi facă provizii, de frica scumpirilor ”de sezon”.

Preşedintele Romalimenta Sorin Minea este de părere că nu vor exista creşteri de preţuri la carnea de porc pentru că nu estimează o cererea prea mare în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Citiți și: Un gospodar a fost amendat pentru că ținea porci la 3 metri distanță de gardul vecinilor

Cât ar urma să coste carnea de porc în luna decembrie

Sorin Minea, Romalimenta: Explozia prețurilor în perioada de sărbători este exclusă

Sorin Mintea a declarat că o explozie a prețurilor în perioada Sărbătorilor de iarnă este exclusă deoarece cererea pentru carnea de porc a scăzut.

”În fiecare zi văd la televizor cum prețul la carnea de porc se va dubla. Vă spun, chestia asta este imposibilă. O creștere a prețurilor atunci când consumul este mic este utopică. În momentul în care vânzările sunt mici încep discounturile pentru a vinde ceva în perioada aceasta. Deci explozia prețurilor în perioada de sărbători, din punctul meu de vedere, este exclusă”, a afirmat Sorin Minea pentru DC News.

Citiți și: Ministrul Barbu – atac la adresa celor care vor să pună cruce porcului crescut în gospodărie

Minea: România ”se bucură” de o piață neagră pentru carnea de porc

Președintele Romalimenta a atras atenția că țara noastră ”se bucură” de o piață neagră pentru carnea de porc. Adică acei samsari care vând fără documente și nici nu plătesc vreo taxă pentru activitatea pe care o desfășoară.

”O direcționare a consumatorului într-o altă zonă este foarte ușor de realizat. România se bucură de o piață neagră. Cred că suntem pe primul loc în chestia asta. Cel care profită de anunțurile de creșterea prețurilor, explozia prețurilor, este cel de pe piața neagră. El care nu plătește impozite, nu plătește TVA, nu plătește nimic, scumpește și o să zică că se măresc prețurile. Este o chestie complet absurdă”, a comentat Minea pentru sursa citată.

În prezent principalele supermarketuri au în ofertă carne de porc care pornește de la 18 lei/kilogram pentru pulpa fără os, 23 lei/kilogram carnea de lucru, 26 lei/kilogram spata, 33 lei/kilogram cotletul, 35 lei/kilogram ceafa de porc și 41 de lei mușchiulețul.

Citiți și: Bucata de material din caserola de carne – ce este și la ce folosește