Nou pe piață

A apărut untul vegan, fără pic de lapte! Este 100% vegetal și are gust identic cu untul tradițional!

Untul fără pic de lapte a fost lansat în România și este produs de aceeași companie care pune pe piața din România margarinele Rama, Delma și Becel. Unul 100% vegetal are gust identic cu untul tradițional și poate fi folosit atât la rețete, cât și direct întins pe pâine.

Untul vegetal se numește Violife Vioblock și este o alternativă 100% vegană și delicioasă la untul clasic, anunță compania Upfield printr-un comunicat de presă remis Agrointeligența  FOOD&RETAIL.

Upfield este, conform sursei citate, producătorul mondial numărul unu de produse pentru tartinat și brânzeturi vegetale, cu peste 100 de mărci, printre care Rama, Delma și Becel prezente în România.

„Piața produselor vegane din România a crescut cu 20% în 2020 față de 2019, iar acest trend ascendent se va menține și în viitor. Lansarea Vioblock și Viospread reprezintă un pas important prin care urmărim să ne consolidăm poziția pe piața locală a produselor vegane. Upfield și brandul Violife împărtășesc aceeași misiune – de a crea produse nutritive, pe bază de plante, versatile și gustoase, care sunt accesibile tuturor și care devin extrem de relevante în contextul realității de azi, având un impact mai mic asupra mediului înconjurător”, a declarat Angela Postolache, Category & Channel Development Manager, Upfield.

Ce conține untul vegetal

Realizat dintr-un amestec de ulei de cocos, ulei de floarea soarelui și ulei de rapiță, Violife Vioblock are, de asemenea, în componență vitaminele D2, B1, B2, B6, B12 și acid folic. Vioblock este opțiunea perfectă pentru vegani și vegetarieni, fiind sigur pentru cei cu intoleranță la lactoză, gluten, nuci ori soia sau care suferă de boala celiacă, deoarece nu conține lapte, lactoză, soia, gluten, nuci și ulei de palmier.

Cum se consumă untul vegan

Vioblock poate înlocui untul în orice combinație fără a sacrifica gustul, fiind o opțiune excelentă topit peste legume, întins pe pâine sau încorporat în prăjiturile preferate. Indiferent de modul în care este folosit, Vioblock are gust și performanțe similare cu ale untului, putând fi substituit 1:1 în orice rețetă.

Vioblock este disponibil și în varianta tartinabilă, sub denumirea Viospread. Vioblock și Viospread fac parte din portofoliul Violife, un brand grecesc cu tradiție de peste 30 de ani, cu sediul la Salonic, care oferă alternative vegane la produsele realizate din lapte. În prezent, produsele Violife sunt disponibile în peste 60 de țări din întreaga lume.

Upfield s-a angajat să renunțe la ambalajele din plastic în proporție de 95% până în 2030. De asemenea, si-a asumat să se aprovizioneze cu ingrediente care provin din surse 100% sustenabile, asigurându-se că nu există defrișări sau exploatare în lanțurile de aprovizionare. Compania țintește, de asemenea, să își reducă amprenta globală de mediu cu 25% până în 2030 și să atingă zero net până în 2050.