Nou pe piață

Super-laptele care se vinde cu 5 euro pe litru în Germania

Laptele dDrei, de trei ori mai scump decât un lapte obișnuit (foto: agrarheute.com

Un lapte premium pe care producătorul a decis să îl poziționeze ca preț peste pragul de 5 euro pe litru. O companie de lactate din München oferă lapte cu un conținut ridicat de vitamina D3, calitate ce face ca acest lapte să fie vândut cu prețuri între 2,66 și 5,95 euro pe litru – în funcție de cantitatea achiziționată. Producătorul promovează super-laptele ca fiind „primul lapte din lume cu proprietăți interesante”.

Conținut ridicat de vitamina D3 

În Germania, producătorul, Milchkristalle GmbH, face publicitate noului produs care are un conținut de vitamina D3 de până la 20 de ori mai mare decât laptele obișnuit. În plus la valoarea laptelui premium se adaugă o bunăstare mai ridicată a animalelor și „prețuri corecte pentru laptele colectate din fermă”.

Prețul laptelui ajunge la 5,95 de euro per litru

Prețul laptelui dDrei din Germania este de 5,95 de euro pe litru, iar producătorul îl vinde online în ambalaje de 250 ml. O cutie cu 12 astfel de ”doze” are un preț de 17,85 de euro.

Vacile pășunează vara și primăvara

Potrivit producătorului, Milch kristalle GmbH, secretul laptelui dDrei stă într-un concept special de creștere a vacilor de lapte. Primăvara și vara, animalele ar trebui „în mod ideal” să „se scalde în soare” pe pășune. Toamna și iarna, în adăpostul vacilor ar fi emisă „ lumină organică” specială , care „emulează spectrul natural de lumină completă al culorilor soarelui în timpul zilei”.

„Ca urmare a unei hrăniri de înaltă calitate, cu amestecuri de iarbă și plante care conțin aminoacid triptofan, precum și o mulțime de „proteine ​​verzi” sub formă de lucernă și trifoi, vacile produc lapte bogat în vitamina D. Aceasta înseamnă că un pahar de 250 de mililitri conține până la 5 micrograme de vitamina D și acoperă astfel cantitatea de referință pentru aportul zilnic al unui adult”, explică producătorul.

Producătorul este moderat în promovarea beneficiilor acestui lapte pentru sănătate

Deși este promovat ca un super-aliment, compania care pune pe piață noul lapte are grijă să nu promită vindecări miraculoase sau beneficii directe pentru sănătatea consumatorilor. „Un conținut ridicat de vitamina D3 susține funcționarea normală a sistemului imunitar, a oaselor, a dinților, formarea sângelui etc.”, arată producătorul, subliniind că laptele ”ar trebui să ajute la atenuarea deficitului de vitamina D în Germania într-un mod natural, ajutând oamenii să fie mai productivi și să utilizeze pe deplin potențialul preventiv al vitaminei D”.

Fermele care produc acest lapte primesc un preț mai bun, dar au și condiții impuse prin contract

Prețul cu care este achiziționat acest lapte de la fermieri este unul mai ridicat, arată procesatorul care subliniază că există o serie de condiții impuse crescătorilor. Aceștia trebuie să fie certificați ecologic și să asigure o suprafață de ”jumătate de teren de fotbal per animal” pentru păscut, să doteze adăposturile cu sistemul inovator de iluminat, iar sănătatea animalelor să fie monitorizată de un medic veterinar responsabil pentru acea exploatație. Prin contract, toate fermele participante sunt obligate să dețină sau să amenajeze și pajiști cu flori în zona lor.

Noul lapte a intrat în atenția presei din Germania pentru că este de trei ori mai scump decât un lapte normal comercializat în supermarketuri. Dacă un lapte obișnuit costă în magazin sub un 1 euro, super-laptele cu vitamina D se vinde în pachete de câte 12 cutii de carton de 250 ml la un preț de 17,85 de euro, cu posibilitatea de abonare cu livrare săptămânală la un preț de 16,07 euro. O altă variantă oferită este a unui pachet de 8 cutii de câte un litru la un preț de 23,60 euro sau la 21,24 de euro pentru abonamente.