De la alții

A inventat cel mai cunoscut joc pe calculator din toate timpurile. Astăzi, produce cidru artizanal

Wes Cherry este astăzi unul dintre producătorii de cidru artizanal din SUA, însă puțină lume știe că el este ”vinovat” pentru cel mai cunoscut joc pe calculator din toate timpurile.

jocul solitaire

Pe vremea când lucra ca angajat temporar (intern – engl.) la Windows, Cherry a dezvoltat jocul Solitaire, foarte popular în rândul angajaților din toate timpurile, în vremea când calculatoarele nu erau conectate la internet. ”Minunea” s-a petrecut în 1988 și IT-istul știa că nu va fi plătit pentru munca sa. A  reușit însă să obțină câteva mii de dolari pentru un alt joc pe care l-a creat pentru Windows – Pipe Dream.

Din 2010, însă, Wes Cherry s-a mutat cu soția sa în Vashon Island și a investit într-o plantație de meri pentru producția de cidru. Astăzi, are o exploatație de 2.200 de pomi fructiferi, iar cidrul său artizanal se vinde în Washinghton și Oregon sub brandul propriu – Dragon’s Head Cidre.

Potrivit producătorului, rețeta de preparare a cidrului este foarte simplă: se presează merele și perele, se lasă la fermentat și apoi se îmbuteliază.

sticle de cidru