De la alții

Bulgaria a oprit la graniță peste 500 de tone de fructe și legume cu conținut periculos de pesticide

Autoritățile din Bulgaria au oprit la graniță peste 500 de tone de legume și fructe care, în urma analizelor, s-au dovedit că aveau un conținut de reziduuri de pesticide peste norma admisă în UE pentru consum. Toate cantitățile proveneau din țări terțe și au fost fie distruse, fie întoarse în țara de origine.

Cantitatea oprită la comercializare este de 512.205 kg de fructe și legume cu conținut de pesticide peste normal. Acestea au fost reținute la punctele de trecere a frontierei în octombrie, potrivit Agri.bg.

Din categoria fructelor periculoase, bulgarii au identificat374.582 kg de mandarine, 56.735 kg de rodii și 20.424 kg de portocale. 60.464 kg de ardei dulce au fost, de asemenea, interzise, potrivit Agenției Bulgare pentru Siguranța Alimentară (BFSA).

Toate alimentele pentru care inspectorii Direcției Control Frontieră Bulgaria au constatat discrepanțe nu sunt permise în UE.

Autoritățile veterinare au alertat despre produsele confiscate, care fac obiectul notificării în cadrul sistemului de alertă rapidă pentru alimente și furaje.