Ce și cum cumpărămDe la alțiiIMPORTANT

Uleiul, raționalizat în Spania. Rafturile supermakerturilor se golesc rapid!

Supermarketurile din Spania au impus rații la vânzarea de ulei și semințe de floarea-soarelui. Un sfert din importurile din Spania ale acestui produs provine din Ucraina, potrivit ICEX, astfel că majoritatea consumatorilor se tem de lipsuri sau de prețuri mai mari, scrie elpais.com.

În cazul lanțului de retail Mercadona, limitarea la achiziția de ulei este comunicată oficial pe site și în magazine. Clienții pot cumpăra până la cinci litri de ulei de floarea soarelui și semințe de persoană, pe zi.

În retailerul Consum, vânzările încep să fie raționalizate începând din această sâmbătă (o sticlă per client, indiferent de dimensiunea acesteia).

Iar Makro, care este unul dintre cei mai mari furnizori ai industriei ospitalității, și-a comunicat decizia printr-un comunicat de presă și, de asemenea, limitează achiziția la o sticlă per client pe zi.

Surse din industrie susțin că majoritatea supermarketurilor vor fi nevoite să ia această decizie.

”Am detectat anomalii în cererea de pe piață din diferite motive. Pe de o parte, clienții au dorit să-și facă un stoc, iar profesioniștii, având în vedere limitarea HoReCa în canalele lor de distribuție, au mers în supermarketuri pentru a se aproviziona. Nivelul de cumpărare a fost mult mai mare decât de obicei și este limitat astfel încât să nu se genereze o problemă”, au declarat sursele din retail.

Spania lucrează, de asemenea, la posibile alternative pentru a atenua o posibilă penurie de ulei și semințe de floarea soarelui.

Vă reamintim că FEDIOL, asociația care reprezintă producătorii și comercianții de uleiuri din UE, a anunțat că stocurile de ulei de floarea-soarelui disponibile la acest moment pe piață mai pot asigura consumul european numai pentru următoarele 4-6 săptămâni.

Foto: depositphotos.com