Afaceri mari și miciHrana pe secțiuniTradițional

Alimentele tradiționale la care au „poftit” bucureștenii la Indagra 2015. Cele mai cumpărate produse

Indagra 2015 s-a încheiat ieri, iar producătorii de alimente tradiționale s-au declarat mulțumiți de solicitările venite din parte bucureștenilor care le-au vizitat standurile. Aceștia au declarat pentru Super-Hrana.ro că sunt bucuroși de faptul că au clienți pretențioși, atenți la etichetă și dornici să guste produse autentice. Mai mult, producătorii ne-au spus care au fost cele mai cumpărate produse, la târg.

Indagra 2015 a găzduit, până ieri, la Romexpo, în București și o secțiune destinată expozanților care produc alimente tradiționale autentice, atestate. Alimentele produse curat, fără aditivi sau șiretlicuri precum apă cu sare pentru a atârna mai greu la cântar au fost căutate de un număr mare de bucureșteni veniți la târg.

Magiunul de prune Topoloveni
Bibiana Stanciulov – Sonimpex, Topoloveni
SAM_4684
„Cel mai cumpărat produs al nostru a fost Magiunul de Topoloveni, fără zahăr sau aditivi, îndulcit doar cu suc natural de mere. Mă bucur că românii sunt interesați de produsele autentice și că au început să citească eticheta. Ne-au pus întrebări și au cumpărat. Mulți erau cu temele făcute, știau ce caută. Acesta e un semn că oamenii sunt interesați de sănătatea lor, ceea ce e un semn bun pentru viitor”, a declarat pentru Super-Hrana.ro Bibiana Stanciulov.

Pastramă de vițel
Ceclia Istrate, Fundata, Brașov – Ferma Istrate
IMG_5165
„Am adus la București o varietate mare de produse. Brânză, cârnați de casă sau pastramă. Cea mai mare cerere a fost pentru pastrama de vițel. Anul acesta am primit mai multe solicitări decât la alte evenimente sau ediții”, a spus Cecilia Istrate.

Fructe și țuică de prune
Buzdugan Viorel, Mărărești, Argeș – Agroforest International Company
IMG_5163
„Anul acesta, clienții au cumpărat multe fructe, struguri românești „Tămâioasă” și prune Stanley. Totodată, am vândut aproximativ 100 de sticle de Țuică bătrână de Morărești”, ne-a zis Viorel Buzdugan.

Păstrăv afumat
Vasile Lupu, Valea Doftanei, Prahova – Păstrăvăria Doftana
IMG_5175
„Clienții au luat acasă mulți păstrăvi afumați, ținuți în cetină de brad. Au venit, le-a plăcut ce au văzut și nu au stat pe gânduri. Mulți s-au delectat cu zacusca din pește și totodată cu specialitatea noastră, rețetă proprie, cârnați din păstrav. De altfel, cârnații s-au epuizat primii și mai avem câteva borcane de zacuscă”, ne-a povestit Vasile Lupu.
IMG_5174


Pălinca Trămuța

Florin Ghișe, Tulca, Bihor
IMG_5172
„Pălinca de Bihor are mare căutare la București. Am dat palincă din prune, pere și chiar mere. Sunt rețele vechi, moștenite de la tata, pălincarul satului. Eu am transformat totul în afacere. Trămuța e porecla familiei noastre în sat, iar pe etichetă sunt tatăl și fiica mea, oamenii care îmi marchează viața. Am vrut să mă asigur că vom deveni populari aici și că oamenii vor suna ca să se bucure de gustul unic al pălincii bihoreme, așa că în loc de carte de vizită, am împărțit sticluțe mici cu palincă pe care e trecut numărul meu”, ne-a spus Florin Ghișe.

Telemea de Ibănești
Nicu Bumb, Ibănești, Valea Gurghiului, Mureș – Mirdatod
ibanesti telemea nicu
„Faptul că telemeaua de Ibănești este al doilea produs românesc ce a obținut certificare în Uniunea Europeană și din acest motiv s-a bucurat de o promovare meritată, acesta a fost și produsul de care s-au arătat bucureștenii interesați. Noi am avut expoziție, dar fără vânzare, așa că oamenii au putut doar să deguste din bunătățile produse de noi. Toți au spus că vpr merge și vor cumpăra din marile rețele de supermarketuri, unde noi suntem prezenți”, ne-a declarat Nicu Bumb.
DSC_0175


Covrigul muscelean

Câmpulung Muscel, Argeș – Un băiat și o fată
IMG_5168
„Bucureștenii au gustat și au luat acasă covrigi musceleni cu ou, făcuți după o rețetă foarte veche și simplă. De asemenea, bomboanele fondante de la standul nostru s-au bucurat de un mare succes, la fel și ciocolata de casă”, ne-a spus reprezentantul cofetăriei care a atestat produsul tradițional.