Ce și cum cumpărămHrana pe secțiuni

Beți șampanie dacă vreți să rămâneți cu capul pe umeri

Dacă beți trei pahare pe șampanie pe săptămână vă veți ajuta creierul să-și conserve funcțiile cognitive și nu veți fi niciodată în pericol să suferiți de Alzheimer sau demență. Cam acestea ar fi concluziile celui mai recent studiu dat publicității de Universitatea Reading din Marea Britanie.

Da, deja celebrii cercetători britanici vă invită, de această dată, să beți șampanie (sau, mă rog, vin spumant…) Va fi numai bună ca să vă păstrați memoria în parametri optimi de funcționare. Iar elementul esențial, spun ei, ar fi un compus, neprecizat în comunicatul de presă, care se găsește în soiurile de vin Pinot Noir și Pinot Meunier. Adică în cele două soiuri de struguri negri din care se obține șampania la ea acasă.

O primă experiență ar fi fost deja efectuată pe șoareci de laborator. Iar rezultatele, care ar fi absolut „impresionante”, i-au făcut pe cercetătorii din Reading să fie absolut nerăbdători să înceapă testele pe persoane de vârsta a treia, relatează Evening Standard și Metronews. Consumul a până la trei pahare de șampanie pe săptămână pare a fi de mare ajutor pentru diminuarea riscurilor de demență și Alzheimer susțin savanții implicați în proiect. „Rezultatele au fost absolut spectaculoase”, a declarat profesorul Jeremy Spencer pentru Daily Mail. „Acest studiu este incitant deoarece, pentru prima oară, se demonstrează cu un consum moderat de șampanie poate influența funcțiile cognitive, cum ar fi memoria.”

Trebuie precizat însă și faptul că Asociația Alzheimer’s Society s-a dovedit a fi ceva mai rezervată. Ea a calificat studiul ca fiind „interesant”, dar a ținut să precizeze că mai sunt necesare și alte cercetări înainte de a putea trage o concluzie definitivă legată de acest subiect.