Ce și cum cumpărămHrana ca stil de viațăHrana pe secțiuniLa dietă

Carnea de prepeliță și beneficiile consumului acestui produs. E cea mai săracă în colesterol după aceea de struț

Carnea de prepeliță este cea mai săracă în colesterol după aceea de struț. Reprezintă o alternativă sigură la carnea de pui de găină, mai ales că de ani buni, acest preparat este subiectul mai multor controverse, consumatorii fiind în căutarea unor . Despre pui se spune că ar fi tratat cu antibiotice, că este injectat cu apă cu sare că să atârne la cântar, iar toate aceste zvonuri uneori fondate, alte ori simple speculații îi fac pe oamenii să devină foarte precauți atunci când aleg ce tip de carne să pună pe masa copiilor lor.

O alternativă la carnea de pui de găină este carnea de prepreliță, în special datorită faptului că această carne este săracă în colesterol, fiind recomandată în special, celor care suferă de diabet sau care au probleme cu greutatea.

prepelita 3

 

Pentru a vă convinge de importanța consumului cărnii de prepreliță Super-Hrana.ro a stat de vorbă cu Andreea Zamfirache, o bucureșteancă, care de mai bine de 5 ani a renunțat la confortul pe care îl avea în Capitală și s-a mutat la țară unde a început să crească păsări de curte printre care și preprelițe.

Conținut scăzut de colesterol

Carnea de prepeliță are cel mai scăzut conținut de colesterol și grăsimi după carnea de struț.

“Persoanele care doresc să își detoxifice organismul sau cele care trebuie să urmeze regimuri alimentare hipocalorice din cauza obezității sau diabetului de care suferă pot să consume cu încredere atât ouă de prepeliță, cât și carne de prepeliță. Medicii recomandă un consum cât mai des de carne de prepeliță, deoarece nu are efecte dăunătoare asupra organismului uman, cum se întâmplă în cazul altor tipuri de carne. Dacă vă place carnea de pui, o să găsiți, cu siguranță, carnea de prepeliță cel puțin la fel de gustoasă”, a declarat pentru Super-Hrana.ro Andreea Zamfirache, cea care se ocupă de creșterea prepelițelor în localitatea Ciorogârla, din județul Ilfov.

prepelita 2

 

Bogată în proteine și minerale

Carnea de prepeliță nu doar că este mult mai sănătoasă decât carnea de pui de găină ce se găsește la vânzare în marile hypermarketuri, dar aduce și un aport important de proteine și minerale esențiale funcționării corespunzătoare a organismului.

“Prepelițele au o hrană bogată în proteine, iar rezultatul hrănirii lor se vede și în proprietățile cărnii. 100 grame de carne de prepeliță conține 20% proteine, 4,5 g de grăsimi, 25 mg magneziu, 235 mg potasiu, 4,5 mg fier, 13 mg calciu, 0,5 mg vitamina B6, 8,2 mg de niacin, 7,2 mg vitamina C, 305 mg fosfor, 50 mg sodiu și circa 134 de calori”, ne-a spus crescătoarea de prepelițe.

Carne delicată pentru gusturi fine

Prepelița se consumă de sute de ani, carnea ei fiind menționată și în Bibilie, iar datoriă aspectului plăcut și cărnii deosebit de fină și delicată, prepelița se gătește în cele mai exclusiviste restaurante din lume, ajung ca o porție de carne de prepeliță să coste și 100 de euro.

“Este o carne deosebit de fină și are un conținut scăzut de colesterol, dar și cantități reduse de grăsime. Așadar, este o carne care poate fi cu succes considerată dietetică și un bun înlocuitor al cărnii de porc, pui și chiar curcan sau fazan. Cei care suferă de supraponderabilitate, obezitate, diabet sau hipercolesterolemie pot să consume liniștiți carne de prepeliță”, recomandă Andreea Zamfirache.

Crescătoare de prepelițe a sublinat faptul că, având un conținut scăzut de colesterol, această carne este recomandată celor care suferă de probleme digestive, întruncât este o carne care se digeră foarte ușor.

30 lei/kilogram

“Obrazul subțire cu cheltuială se ține”, cam așa sună un proverb din bătrâni, dar dacă te uiți la toate proprietățile nutritive ale acestei cărnii, prețul plătit nu este unul foarte ridicat. Totuși important este ca atunci când cumperi o carne de prepeliță să întrebi producătorul și despre eventuale rețete sau modalități în care poți găti acest tip de carne. Doar un cunoscător și un consumator fidel al cestui tip de carne îți poate spune cu certitudine cum trebuie să gătești corect prepelița.

Sfatul Super-Hrana.ro

Chiar dacă nu vă permiteți să consumați zilnic carne de prepeliță și să înlocuiți definitiv carnea de pui cu această carne fină și extrem de sănătoasă, Super-Hrana.ro vă sfătuiște să cumpărați și să gătiți măcar odată la două săptămâni acest tip de carne și nu o să vă pară rău de banii pe care i-ați cheltuit.

Nu uitați, cumpărați carne de prepeliță de la producătorii locali pentru că așa aveți siguranța că veți da banii pe o carne de bună calitate, proaspătă și care vă va oferi toate beneficiile terapeutice, contribuind la supraviețuirea micului producător pe piața cărnii din România.