Inteligență culinarăVegetarian și vegan

Cinci sucuri naturale ideale pentru toamnă

Toamna aduce cu ea pe lângă temperaturi scăzute și predispoziție la răceli și multe alimente sănătoase care ajută la creșterea imunității organismului.

Merele, morcovii, perele și varza sunt doar câteva dintre alimentele pe care le putem consuma în stare naturală în acest anotimp și le putem transforma forte ușor în sucuri.

Sucul de mere

Merele conţin vitamina C, o substanţă esenţială în susţinerea sistemului imunitar. În plus, sucul de mere vine cu şi mai multe beneficii: fibrele şi pectina ajută buna funcţionare a sistemului digestiv, iar antioxidanţii şi flavonoizii prezenţi în acest suc atenuează simptomele astmului şi susţin funcţia inimii şi a plămânilor.

Sucul de cătină

Cătina conține minerale, vitamine şi grăsimile esenţiale necesare corpului nostru. Sucul de cătină este un tonifiant natural, imunostimulator, antioxidant, extrem de eficient pentru a preveni sau ameliora răceala şi gripa.

Sucul de pere

Perele se numără printre cele mai gustoase și sănătoase fructe ale toamnei. Antioxidanţi, minerale, vitamine, fibre – valoarea nutritivă a acestor fructe nu este deloc de neglijat, aşa că sucul de pere te va ţine departe de gripele şi îmbolnăvirile de sezon. În plus, sucul de pere ameliorează simptomele răcelii deja instalate, reducând febra şi durerile de gât.

Sucul de morcovi

Toamna găseşti în pieţe cei mai dulci, proaspeţi şi sănătoşi morcovi. Bogat în betacaroten, sucul de morcovi ne întăreşte sistemul imunitar, îmbunătăţind totodată şi vederea sau sistemul digestiv. Ca atare sau în combinaţie cu alte fructe şi legume de toamnă, sucul de morcovi este la fel de sănătos!

Sucul de varză

Acest suc este bogat în minerale , dar şi în vitamina C sau K ceea ce îl face eficient şi în lupta contra răcelilor şi a anumitor bacterii pe care le contractăm mult mai uşor în sezonul rece. Pe lângă ast, sucul de varză ajută și la slăbit.