Ambalaje

De ce berea la PET are termenul de valabilitate mai mic decât cea la sticlă. Răspunsul te va face să studiezi mai atent eticheta

Beer bottles on the conveyor belt brewery ** Note: Shallow depth of field ** Note: Visible grain at 100%, best at smaller sizes

Canicula a crescut cu siguranță cantitatea de bere consumată în ultimele două luni de români. Fie că vorbim de bere la sticlă, la draft, cutie sau PET, există un detaliu puțin cunoscut până acum.

Ați observat vreodată că berea la PET are termen de valabilitate mai redus decât cea îmbuteliată în recipient de sticlă? Directorul unei companii din domeniu ne-a explicat, sub protecția anonimatului cărui fapt se datorează această discrepanță.

„De ani de zile, furnizorii de recipiente din plastic se chinuie să găsească o formulă cu porozitate cât mai redusă. Din păcate ei nu au reușit mare lucru în acest sens”, ne-a spus acesta.

Trei luni versus șase luni garanție

Conform sursei Super-Hrana.ro, întreaga cantitate de bere produsă într-o zi are un singur termen de valabilitate, până când este îmbuteliată în recipiente diferite. Conform acestuia, porozitatea ambalajului din plastic permite unei cantități mai mari de oxigen să ajungă la conținut, alterându-l mai rapid.

berea la pet

„Dacă berea la sticlă are valabilitate șase luni, cea la PET este bună doar trei luni. Sfatul meu pentru consumatorii de bere la PET este să o consume cât mai repede. Cu cât se apropie termenul de expirare cu atât berea își va pierde din proprietăți, fiind alterat gustul sau textura. Mulți au impresia că dacă o ții la frigider pentru mult timp, aceasta se va păstra proaspătă. Dacă sticla de plastic a fost deja desfăcută, atunci acest proces de oxidare va fi ampificat”, a încheiat el.