-Ambalaje

Aurel Tănase, OIPA Legume-Fructe: Este nevoie de o revoluție a ambalajelor pentru ca produsele românești să cucerească piața!

Ambalarea în pungi, caserole, cutii, adică ambalaje de unică folosință este o poartă pentru ca producătorii români să intre puternic pe piață și să ”ia fața” importurilor. Aceasta este părerea exprimată exprimată de Aurel Tănase, președintele Organizației Interprofesionale pentru Produse Agroalimentare (OIPA), potrivit capital.ro.

Mai exact, Aurel Tănase consideră că este nevoie de o revoluție a ambalajelor și de schimbarea modului de prezentare a anumitor produse.

”Trebuie să trecem la folosirea de ambalaje specifice, de unică folosință, iar documentele de însoțire a mărfii trebuie să fie foarte categorice, cu regim special, ca să stopăm evaziunea!”, a declarat Aurel Tănase, președintele OIPA.

Totodată, a apreciat că în sectorul legumicol ”se impun niște măsuri menite să stimuleze asocierea”.

Președintele OIPA a mai spus că susține conceptul ”de la furcă la furculiță” despre care se vorbește în întreaga Europă. Aurel Tănase crede că ideea ”este singura care ne poate îndrepta spre progres, spre calitate, spre performanță, spre siguranță alimentară”.