Ambalaje

Apicultorii cer verificarea mierii vândute de marii retaileri

Crescătorii de albine din România au făcut apel către un parlamentar bistrițean să solicite oficial, în numele stuparilor, controale urgente la mierea vândută în marile lanțuri de magazine.

În cadrul unei întâlniri ce a avut loc la finele săptămânii trecute între parlamentarul Ionuț Simionca și membrii Asociației crescătorilor de albine – Filiala Bistrița-Năsăud, organizație condusă de ing. Constantin Rais, discuțiile au atins și problema mierii falsificate. Apicultorii i-au cerut deputatului să solicite la nivel central o serie de controale în acest sens. Astfel, între demersurile pe care Simionca le va demara va fi cel pentru ”intensificarea controalelor pentru identificarea mierii false pe care o vând marii retaileri din România”.

Problema mierii falsificate este una acută pentru stuparii români care reclamă că borcanele puse în piață fie nu conțin 100% miere, ci au sirop de zahăr în componență, fie sunt etichetate fals că ar conține miere românească, în realitatea având conținut de miere adusă din China, miere slab calitativă.