EchipamenteNou pe piață

De Sărbători, vă faceți cadou un Thermomix! Iată ce spune Chef Gabriela Simion despre el

Thermomix este ultima inovaţie în bucătărie, este aparatul care poate înlocui cu succes toate celelalte aparate din bucătărie precum mixer, blender, cântar, aragaz sau cuptor. Pentru a afla cât mai multe informaţii despre aparat, SUPER-HRANA.RO a stat de vorbă cu un pasionat în bucătărie, Chef Gabriela Simion.

Ce este Thermomix?

“Este un aparat de ultimă tehnologie, multifunctional şi foarte versatil. Brandul este de peste 40 de ani în lume, dar scoate o data la 10 ani un nou produs care evoluează. Thermomix este ultimul produs apărut, are un ecran tactil care oferă un acces uşor, iar asta te face să îţi schimbi părerile preconcepute pe care le aveai despre bucătărie până acum.

Este un aparat mic ce nu ocupă mult spaţiu şi pe care îl poţi pune unde doreşti în bucătărie. Funcţia cea mai importantă a aparatului Thermomix este faptul că înlocuieşte până la 12 produse din bucătărie, începând cu aparatul de tocat, de cântărit, de amestecat, de copt, de fiert sau aparatul care face aburi. Acest produs nou apărut pe piaţă are toate aceste funcţii”, mărturiseşte food bloggerul Gabriela.

Ce poţi face cu Termomix?

„Thermomix vine împreună cu o carte de bucate fizică, dar şi virtuală care este foarte uşor de folosit. Există un card magnetic şi digital care se plasează pe partea exterioară a aparatului, iar aparatul beneficiază de toate informaţiile, pas cu pas, pentru orice tip de reţetă. El oferă instrucţiunile de gramaj, dar şi care sunt paşii pe care trebuie să îi urmaţi.

Cu Thermomix puteţi găti două preparate în acelaşi timp, în partea de jos a aparatului puteţi face o supă, iar în partea de sus puteţi prepara peşte cu legume. Partea de jos funcţionează şi sub forma unui cântar, dar şi ca recipient pentru gătit. Puteţi face aluat pentru pizza, aluat de pâine, dar conţine şi diferite ustensile ajutătoare precum linguri sau palete.

Mecanismul de închidere al aparatului este total centralizat. În momentul în care o reţetă intră în procesul de realizare, capacele se închid singure. Aparatul are şi un capac ermetic, capac de măsurare cu care se fac cantităţile, dar şi o strecurătoare.

Eu cred că acest produs este indicat mai multor categorii de vârstă, atât pentru începătorii din bucătărie, pentru familii deoarece puteţi găti până la patru porţii de mâncare o dată, dar şi pentru profesionişti. Aparatul este folosit chiar şi în bucătătriile restaurantelor pentru că îţi oferă posibilitatea să faci preparate de o calitate înaltă, într-un timp scurt. El se programează, iar timpul este foarte scurt, dar şi bine determinat. În 20 de minute puteţi prepara o supă şi două sau trei porţii de legume la abur.

Cartea de bucate pe care o conţine este într-o continuă îmbunătăţire, este uşor de accesat, aveţi pe categorii de reţete, de la A la Z, astfel puteţi alege în ordine alfabetică orice fel de reţetă”, continuă Gabriela Simion.

De ce să folosiţi Termomix?

“Eu personal, am o casă foarte mică, iar bucătăria era ocupată cu foarte multă aparatură. Acum am un singur aparat care ma ajută să fac o cină pentru prieteni, pentru familie, mic dejun. Aparatul se curăţă singur, doar îi pui apă înăuntru, iar el se curăţă singur. Dacă vorbim de preţ, este mult mai mic decât dacă ai cumula preţul tuturor aparatelor.

Produsul îl găsiţi pe internet, acolo unde sunt date complete. Compania oferă şi cursuri legate de folosirea acestui produs, vă învaţă cum să îl folosiţi, în ce mod, ce fel de reţete. Aparatul Termomix vine şi cu un ghid, o persoană care vă oferă suport pe perioada în care învăţaţi să îl folosiţi.

Eu cred că în aceste momente, toată lumea fuge de clasic şi se îndreaptă către modern, toată lumea vrea să stea cât mai puţin timp în bucătărie şi să fie cât mai funcţionali, iar Thermomix reprezintă astfel aparatul ideal”, a mărturisit pentru SUPER-HRANA.RO, Chef Gabriela Simion.

Pe Gabriela o puteţi urmări şi pe gabrielasimion.com

Text: Camelia Diaconu