Inteligență culinară

Greșeala pe care o fac românii care pun pâinea la congelator

Nu congelați pâinea! Este mesajul transmis de Viorel Marin, președintele Asociației Naționale a Industriilor de Morărit și Panificație care ne spune de ce nu conglearea pâinii nu este recomandată și nici necesară.

  • Numai pâinea cu conservanți se ține la congelator
  • Sfaturi pentru congelarea pâinii
  • Cum decongelăm pâinea

Nu vom avea o criză de pâine, dă asigurări Viorel Marin care spune că atât stocurile, cât și capacitățile de producție sunt suficiente pentru ca România să nu rămână fără acest produs de bază.

Numai pâinea cu conservanți se ține la congelator

”Pâine se va produce tot timpul, avem și fabrici de drojdie. Am înțeles că oamenii își pun pâine la congelator, dar nu se poate pune decât cea ambalată, care are conservanți pentru a-i asigura un timp de viață la raft de două săptămâni. Dar este o prostie să pui pâine la congelator, pentru că nu se compară cu pâinea proaspătă. Noi avem cum să producem pâine fără oprire, așa că oamenii nu trebuie să își facă stocuri inutile”, a declarat Viorel Marin, președintele Asociației Naționale a Industriilor de Morărit și Panificație.

Sfaturi pentru congelarea pâinii

Dacă totuși alegeți să congelați pâine, pe site-urile din străinătate au apărut sfaturi care să vă ajute. Astfel, se recomandă să congelați pâinea felii pentru că așa vă va fi mai ușor să la decongelare. Pentru a nu deveni fadă, puneți pâinea într-un ambalaj etanș care să nu permită pierderea umidității.

Cum decongelăm pâinea

Decongelarea pâinii se poate face lăsând-o timp de 4-5 ore la temperatura camerei sau punând-o puțin în cuptor. Se poate folosi și funcția de decongelare a cuptorașului cu microunde.