AutenticTârguri și expoziții

Înghețata românească Whoopie Ice a luat aurul la un concurs internațional

Înghețata Whoopie Ice, a cărei rețetă a fost inventată de trei studente ale Universității Dunărea de Jos, din Galați, a câștigat medalia de aur la concursul Ecotrophelia Europe desfășurat la Paris, Franța.

Desertul realizat pe bază de zer concentrat şi delactozat cu prune şi gutui poate fi consumat și de cei care au intoleranţă la lactoză. De asemenea, conţinutul mic de zahăr şi conţinutul bogat în fibre califică înghețata drept un produs sănătos care poate fi consumat de oricine îşi doreşte o dietă delicioasă, dar echilibrată.

Ideea de a realiza această înghețată a apărut în urmă cu doi ani şi de atunci echipa de studente, Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, coordonată de cadrele didactice prof. Daniela Borda, şef lucrări Iulia Bleoancă şi drd. Florentina Bucur au făcut tot ce a fost posibil pentru a pune bazele acestui produs.

Îngheţata este un produs brevetat cu toate componentele la vedere, dar tehnologia elaborată cu secretele tehnologice îl face imposibil de copiat. Îngheţata costă 1 euro/100 gr. şi ar putea intra imediat în producţie.

“Am primit feedback de la consumatori. Ne întreabă când va fi pe piață. Consumatorul resimte nevoia de a găsi un produs cât mai curat ceea ce împreună cu colegele am și creat și cu siguranță necesitatea aceasta va fi una continuă, și produsul nostru are loc pe piața actuală”, a declarat una dintre cele trei studente care au realizat înghețata.

Este pentru pentru prima dată când România ocupă cea mai înaltă poziţie pe podiumul acestei competiţii.