Bio și organicHrana pe secțiuni

Legume bio comandate online, livrate la ușa clienților din București

Legumele bio crescute fără chimicale au mare căutare, iar producătorii încearcă să satisfacă în moduri cât mai eficiente nevoile clienților. Bucureștenii, din cauza programului încărcat, ajung cel mai greu la producător pentru a cumpăra legumele bio, așa că fermierii s-au adaptat și livrează oriunde în Capitală.

Astăzi cei care se ocupă de agricultura biologică și-au diversificat activitatea, astfel că, în afară de producție, marea lor majoritate se ocupă și de destribuție. Localizați lângă marile orașe, fermierii care fac agricultură bio, pe baza unei comezi, livrează bunurile comandate de cele mai multe ori, direct la ușa cumpărătorului.

food-960070_640Producătorii bio, din apropierea Bucureștiului, asigură livrarea cumpărăturilor direct la ușa clientului

Super-Hrana.ro vă prezintă o selecție de cinci producători de legume bio care livrează, pe baza unei comenzi prealabile, produse crescute doar cu apă, dragoste și multă grijă.

Legume fericite
În comuna dâmbovițeană Tărtășești legumele cultivate de Victoria Buligoanea nu sunt doar bi, ci sunt și fericite. Legumicultorii le-au spus legume fericite pentru că sunt crescute cu mult drag și multă dăruire, fără să fie grăbite cu cine mai știe ce stimulatori de creșetere și alte substanțe chimice.

„Legumele Fericite sunt plantate cu dragoste şi crescute cu grijă pe un teren odihnit zeci de ani. Cultivarea şi irigarea se fac cu invazie minimă, pentru a preveni eroziunea solului: plantele sunt udate lent, prin picurare. Seminţele sunt selectate din culturile anilor anteriori sau din surse care exclud modificările genetice sau tratarea cu substanţe chimice. Soare, apă şi iubire: iată ingredientele cu care sunt crescute Legumele Fericite. Metodele de prevenire a dăunătorilor sunt exclusiv biologice – culturi intercalate sau extracte de plante ori insecte care să limiteze “avariile”. Iar îngrăşământul este exclusiv natural. De la plante care ştiu cum să adune azotul atât de necesar, până la compost de toate felurile, folosim hrană pentru Pământ ca să putem oferi bunătăţi curate şi adevărate”, își prezintă marfa Victoria Buligoanea.

Livrarea comenzilor de legume fericite se face zilnic de către echipa Legume Fericite în București și împrejurimi de luni până vineri. În restul țării se livrează legume prin curier de luni până sâmbătă. Transportul este gratuit în centrele de livrare pentru o comandă de minim 50 lei.

carrot-966320_1280

Biodumbrava
Ferma ecologică Biodumbrava a fost pusă pe picioare în perioada 2009-2010, fiind printre primele ferme de profil ecologic situate în apropiere de București. Aceasta se află la 15 km de capitală, în comuna Joița, județul Giurgiu și este deschisă tuturor celor care doresc să achiziționeze produse ecologice.

„Produsele oferite de noi fac parte din categoria legumelor cultivate conform tehnologiilor de producție ecologică reglementate la nivel european. Fiind adepții conceptului “Sănătate prin alimentație”, ferma ecologică Biodumbrava este un pionerat în agricultura bio românească care promovează și o gamă largă de legume din soiuri românești la cele mai înalte standarde bio”, a vorbit Marin Dumbravă despre afacerea de suflet, de care se ocupă de mai bine de 5 ani.

Doritorii pot comanda online produsele domnului Dumbravă, iar distribuția se face o dată pe saptămâna în ziua de joi. Pentru bucureșteni primirea comenzilor se desfăsoară în două locații. Una la magazinul Bacania Veche (str.Barbu Văcărescu, nr. 49, între orele 18 – 20) și a doua pe str. Romancierilor în fața Colegiului Tehnic GH. Airinei, între orele 19.00 – 20.00. Clienții din țară pot primi produsele prin serviciul de curierat rapid.

 

Legume de țară
O afacere de familie începută într-o localitate argeșeană care a luat naștere din dorința de a mânca cât mai sănătos.

„Ne-am propus să cultivăm legume gustoase și sănătoase. De aceea am pregătit terenul asa cum se cuvine: l-am arat, l-am marunțit și l-am îmbogățit cu mraniță (balegar vechi de minim 2 ani) și delcamag. Răsadurile sunt crescute de noi din semințe proprii și din semințe cumpărate din magazine specializate. Luptăm împotriva dăunătorilor folosind insecticide naturale produse de noi. Ne-au fost de ajutor urzica, piperul, frunzele de menta, usturoiul etc”, explică, pe site-ul său de prezentare Valentina Ioniță, ceea care se ocupă de mai bine de trei ani de cultivarea legumelor sănătoase și prietenoase cu mediul.

Legumele se cultivă în localitatea Albota, la 8 km față de Pitești, în drumul spre Slatina. Pentru cei interesați, comenzile se primesc pe parcursul întregii saptămâni, dar până cel tarziu luni la ora 14.00, pe site-ul de prezentare al afacerii de familie.

Livrăririle se fac săptămânal, în zile de miercuri și sâmbătă, în București și împrejurimi. Transprotul este gratuit pentru comenzi mai mari de 100 lei, iar pentru cele care nu depășesc 100 lei, costul cu transportul ajunge la 10 lei.

 salad-928258_640

Coșul de legume
Acest concept aparține unei familii tinere care și-a dorit să-și crească copilul cu hrana sănătoasă.

„Suntem o familie de tineri care au decis să facă o îmbunătăire în stilul de viață. Coșul de legume a pornit în 2011 în forma sa actuală, la ferma din Valea Măcrisului, județul Ialomița. Producem legume, fructe, ceaiuri și ierburi aromatice, așa cum dorim să le avem și pentru noi. Livrăm în principal produse proaspete, în sezon, iar toamna pregătim cămara cu bunătăți, de la pesto la muraturi. Avem convingerea că este important să producem alimente lipsite de biostimulatori, pesticide și îngrășăminte chimice, însă la fel de important este conținutul de vitamine, minerale și fitonutrienți”, a vorbit Adrian, despre mica fermă pe care o are.

Coșul de legume se livrează săptămânal, în București, Chitila, Mogoșoaia, Corbeanca, Otopeni și Tunari, în fiecare marți și vineri. Transportul este gratuit pentru comenzile mai mari de 100 lei, pentru comezile sub acest prag se percepe o taxă de 15 lei.

 

Nutrivega
Trei tineri din Capitală au simțit piață și au pus bazele unei afaceri cu legume ecologice. În cursul săptămânii sunt anagajații unei multinaționale, iar la sfârșit de săptămână se ocupă de ferma bio din comuna Avrămești, județul Vaslui.

„Ferma Nutrivega este singura investiție privată din Avrămești. Afacerea noastră valorifică cea mai prețioasă resursă a locului – solul curat, pe care nu au fost aplicate substanțe chimice. În firma noastră este asociată o familie care locuiește în sat și care se ocupă cu lucrările agricole. Noi nu am stropit decât cu zeamă de urzică, care este foarte bună contra dăunătorilor. Şi ca insecticid folosim coada calului. Legumele noastre cresc fără grabă, departe de lume. Oamenii încă trăiesc aici la fel ca acum 50 de ani, iar natura ne oferă din belșug tot ce avem nevoie pentru a face agricultură sustenabilă”, a explicat Oana Gorbănescu, ceea care a crezut în această idee de business.

Locul în care este localizată fermă nu este ales la întâmplare, după ce au efectuat un sudiu pedologic au descoperit faptul că, acolo se găsește unul dintre cele mai curate soluri din țară, tocmai datorită faptului că, locul este extrem de izolat, departe de orice sursă de poluare.

Comenzile se fac în timpul săptămânii, online, iar livrările sâmbăta. Deocamdată, legumele sunt distribuite doar în Bacău și București.

foto: pixabay.com