De la alțiiHrana ca stil de viațăHrana pe secțiuniÎn bucătărie

Murături în stil american. Diversifică gustul murăturilor cu o combinație ușoară de condimente folosită peste ocean

În România, murăturile sunt o delicatesă nelipsită din meniul adoptat peste iarnă. Nu ar fi rău ca din când în când să diversivicăm rețetele, alături de cele tradiționale, pentru a experimenta și gusturile altor culturi. O gospodină din SUA, totodată expert în nutriție ne învață cum să realizăm singuri o combinație excelentă de condimente pentru murături.

Murăturile sunt o specialitate savurată de gurmanzii de pretutindeni. Chiar dacă modul de preparare este același, fiecare regiune a lumii are rețete proprii, influențate de condimentele disponibile.

Ingredientele se găsesc și în România

Astfel, în România se pot folosi foi de dafin, piper, usturoi, dar și frunze de vișin, pătrunjel sau fructe și legume – felii de măr, morcovi sau hrean pentru a îmbogăți aroma.
Lisa Kingery este un expert american în gastronomie, din Wisonsin. Lisa este expert în nutriție și în metode de conservare sănătoasă a alimentelor, predă arta culinară și nu în ultimul rând este o gospodină desăvârșită, creațiile din bucătăria sa fiind promovate prin intermediul blogului personal, localglobalkitchen.com

Maestra în artă culinară promovează un stil de viață sănătos, rețetele ei incluzând ingrediente obținute din surse naturale. De asemenea, Lisa e de părere că e mult mai indicat ca gospodinele să își pregătească singure anumite combinații de ingrediente decât să le achiziționeze „de-a gata”, la plic, din magazine.

Condimente de la piață nu din plic

Nu mai e de mult un secret faptul că plicurile de condimente conțin fel de fel de coloranți, conservanți sau potențiatori de gust, ingrediente deloc prietenoase cu stomacul sau întreg aparatul nostru digestiv. Practic, un pericol pentru sănătate.

Astfel, în cazul murăturilor, Lisa recomandă să mergem la piață, în magazine sau raioane specializate de condimente, prezente din ce în ce mai mult și în România, pentru a procura ingredientele vrac.

Ingredientele utilizate de Lisa
Ingredientele utilizate de Lisa

 

Gospodina recomandă păstrarea condimentelor în borcane etanșate, pentru a evita contactul cu aerul care oxidează prea tare plantele uscate, procesul ducând la pierderea aromelor specifice. De asemenea, ea sugerează etichetarea borcanelor pentru a evita confuzii în viitor. Rețeta recomandată este folosită de Lisa atunci când pune murături alături de cele două fiice ale sale.

Combinație de ingrediente pentru un borcan mare, ce ulterior poate fi folosită pentru orice tip de murături:

3 linguri de semințe de muștar
6 frunze de dafin mediteraneean, sfărmate
2 – 6 ardei iuți roșii uscați, sfărmați
1 lingură boabe întregi ienibahar
1 lingură de semințe de mărar
1 lingură de semințe de coriandru
1 lingură de boabe de piper negru, întregi

Ingredientele se amestecă bine și pot fi păstrate într-un borcan închis ermetic urmând să fie folosite la prepararea murăturilor în stil american.

sursa: localglobalkitchen.com
foto: localglobalkitchen.com