Târguri și expozițiiTradițional

Novacul afumat din Țara Bârsei – singurul produs românesc din pește care își caută recunoașterea europeană

Novacul afumat din Țara Bârsei este unicul produs din sectorul piscicol cu Protecție Națională și singurul produs din județul Brașov care este în curs de obținere a protecției Indicație Geografică Protejată din partea Comisiei Europene. De altfel, compania care îl produce –  Doripesco,  s-a implicat în recunoașterea internațională a specialității și în promovarea altor produse tradiționale românești.

N1_6422497001515

Stocul de novac afumat, epuizat la Rural Fest

Novacul afumat este o specialitate care cucerește orice gurmand iubitor de pește. Weekend-ul trecut, bucureștenii au gustat sortimentul tradițional, standul Doripesco, în cadrul Rural Fest 2015. Cei care l-au degustat au apreciat savoarea deosebită a cărnii fragede de novac, accentuată de savoarea rezultată în urma procesului de afumare conform tradiţiei, la cald, cu lemn de esenţă tare, fag. De altfel, stocul pregătit de companie pentru eveniment s-a epuizat destul de rapid.

IMG_9831

Zacuscă de toamnă din ciuperci și… pește

Un alt produs Doripesco, foarte căutat și pentru care s-a făcut coadă la RuralFest este zacusca din pește cu ciuperci, un produs de toamnă, natural și foarte sănătos. Bucureștenii prezenți la RuralFest au fost foarte încântați și de noile produse gustoase și dietetice din păstrăv: File din păstrăv cu sos de măsline, Sote din păstrăv cu spanac, Aperitiv din păstrăv cu fulgi de migdale, Vinegreta și Ostropelul din păstrăv.

În prezent, compania Doripesco deține în portofoliul său 7 produse cu atestat tradițional: Salată de icre de crap, Salată de icre ardelenească, Batog afumat, Păstrăv ardelenesc, Păstrăv ardelenesc condimentat, baghetă pescărească, Pastramă Pescărească.

IMG_9816

Citește și:

Cum folosim uleiul de nucă presat la rece. Sfaturile unui mic producător fac diferența!

Berea nefiltrată de casă, tradiția veche românească reînviată de o familie din Roman prin brandul Nemțeana

Agurida și pelteaua din must alb. Rețetele uitate ale bunicilor au fost transformate într-o afacere de succes în Vrancea