-În spatele etichetei

Pe piața din România se vând crenvurști de porc cu doar 10% carne și 11 aditivi alimentari

Crenvurști din carne de porc cu mai multă carne de pui (foto: ziare.com)

Crenvurști din carne de porc cu doar 10% carne de porc se regăsesc pe rafturile magazinelor din România.

O cercetare a mai multor produse a dus la concluzia că denumirea nu corespunde cu conținutul afișat pe etichetă, iar sarea, apa și aditivii sunt ingredientele cele mai pregnante.

Sortimente denumite ”crenvurști din carne de porc” conțin mai multă carne de pui

Potrivit un studiu realizat de InfoConS și citat de Agerpres, carnea de porc se află în proporţie de 10% până la 93% în compoziţia crenvurştilor de porc de pe piața din România.

”În total au fost analizate 19 produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: procentul de carne de porc este cuprins între 10 şi 93% din compoziţia produsului”, se menţionează în comunicatul transmis de InfoCons.

Astfel, există şi produse care sunt comercializate sub denumirea ”Crenvurşti carne de porc”, însă primul ingredient din listă este carnea de pui. Carnea de porc se află pe a patra poziţie în lista ingredientelor.

Crenvurștii pot conține și până la 11 aditivi alimentari

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie, 57,89% au apă, fiind şi cel de-al doilea ingredient, iar 31,57% au sarea ca fiind al treilea ingredient.

Totodată, ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare, primul fiind în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică.

Pe de altă parte, din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în crenvurştii de porc: 100% din produse au în compoziţie E-uri, adică aditivi alimentari, iar numărul acestora variază între 2 şi 11.

Aplicaţia InfoCons afişează numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cea de sare şi numărul de calorii din produsele scanate, se mai arată în informare.