Ce și cum cumpărăm

Suplimente alimentare de protecție împotriva noului coronavirus

Suplimente alimentare pe care vă puteţi baza în această perioadă, potrivit specialistului în nutriției Lygia Alexandrescu. Nutriționista a publicat pe pagina sa de Facebook un anunț în care subliniază că pe lângă igiena personală și a comunității în care trăim, care trebuie impecabil respectate, o importanță crucială o au alimentația și hidratarea corecte în profilaxia contaminării cu COVID-19.

În afara de alimentația bogată în alimente proaspete, locale, integrale și gătite cât mai mult în casă, sunt recomandate și o serie de suplimente de suport al organismului în această perioada dificilă.

  1. Extractul de soc – foarte bogat în antocianine se pare că scade reacția virusului prin efectul acidului ferulic existent în plasmă după ingerarea antocianinelor.
  2. Beta glucanul – o polizaharidă cu efect antiinfecțios devedit pe primate.
  3. Glucosamina – reduce severitatea infecției prin reglarea proteinei antivirale (MAVS) la nivel mitocondrial.
  4. Seleniul – un micronutrient cunoscut drept cofactor al unor peroxidaze care limitează viteza de mutație a virusului, împiedicând evoluția bolii.
  5. Zincul – tot un micronutrient, acesta susține funcționarea și proliferarea diferitelor celule responsabile de imunitate.
  6. Acidul Lipoic – un acid gras cu rol esențial în metabolismul aerob ajută la creșterea răspunsului interferonului de tip 1.
  7. Sulforafan – un compus isocianat cu proprietăți antivirale și antibacteriene deosebite.
  8. Vitamina D – Vitamina liposolubile esențială în combaterea infecțiilor prin creșterea răspunsului imun prin reducerea sintezei citokinelor proinflamatoare care întrețin boală.
  9. Probioticele – COVID 19 are inclus în componență lui o bacterie de tip Prevotella și probioticele pe bază de bifidobacterii pot reduce activitatea bacteriană a bacteriei Prevotella, în timp ce tulpinile de Lactobacilus, îi cresc activitatea.