Ce și cum cumpărămHrana pe secțiuniSpecial

Un coniac franțuzesc a cărui valoare e cât un salariu mediu în România

Coniacul este una dintre cele mai fine și apreciate băuturi alcoolice. Napoleon inclusese în regimul alimentar al soldaților săi o rație zdravănă, ajungând până la urmă ca unul dintre cele mai cunoscute branduri să-i poarte numele pe etichetă. De departe, însă, pentru cunoscători una dintre cele mai renumite mărci este Hine, o sticlă din ediția aniversară a licorii ajungând să coste 60.000 de lei. Altă etichetă de lux, dar mai „accesibilă” ca preț, poate fi cumpărată totuși cu aproape 1600 de lei în cadrul evenimentului Expo Drink&Wine, desfășurat până astăzi la Romexpo în București.

Pentru cunoscători, coniacul Hine este unul dintre cele mai apreciate branduri. E produs de mai bine de două secole, în Franța, mai exact în localitatea Jarnac din apropiere de Cognac. În România este importat de compania Infinity Drinks, care oferă o gamă complexă de sortimente de coniac și armagnac.

IMG_5142

Adus în România direct de la producătorul francez

„Noi negociem direct cu producătorul, nu cu intermediarii. Așa că oferim cunoscătorilor produsul original, garantat, într-o gamă largă, la prețuri avantajoase”, a explicat pentru Super-Hrana.ro Cezar Filip, manager al Infinity Drinks.

Bineînțeles că prețurile pot părea halucinante pentru un profan, însă pentru cineva care dorește să își alinte papilele gustative cu o băutură fină, acestea nu au neapărat relevanță.

„În cadrul Expo Drink&Wine, avem o ofertă de la Braastad Extra la 1592 de lei. Totuși, în magazinul nostru din Floreasca ne mândrim cu Hine Talent, ediția aniversară a producătorului. Este vorba de o sticlă gravată cu aur și realizată din sticla Baccarat. Prețul este de aproximativ 60.000 lei. Cu toate acestea, să știți că există și exemplare mai scumpe”, a mai explicat Cezar Filip.

Explicația pentru prețul cerut nu a întârziat, bineînțeles, să apară. „Valoarea și implicit prețul sunt date de vechimea coniacului cât și de valoarea brandului. Hine Talent este o ediție aniversară și marchează 250 de ani de existență ai companiei din Franța”, a spus Cezar Filip.

ThomasHine&Co este unul dintre producătorii de top de coaniac din Franța, brandul aparținând companiei EDV SAS.

În România, produsele similare se numesc “vinars”

Coniacul este o băutură alcoolică tare, obținută prin distilarea vinului obtinut din anumite soiuri locale de struguri, urmata de o maturarea a produsului în butoaie de stejar. Denumirea de “cognac” o poate purta numai produsul obtinut in regiunea viticolă cu același nume din Franța. Acest distilat învechit din vin este cunoscut în România sub numele de “vinars”.

Expo Drink&Wine are loc până astăzi, la ora 16:00, în cadrul Indagra 2015, la Romexpo București. Intrarea la târg costă 10 lei.