-HorecaPentru profesioniștiVegetarian și vegan

Unfished®, o categorie nouă de produse vegetale alternative la pește

Inovație în categoria de produse pe bază de plante. Prefera Foods lansează brandul Unfished®, o categorie nouă și inovatoare de produse vegetale alternative la pește. Este printre primii producători din Europa care inovează categoria de produse pe bază de plante, cu un portofoliu revoluționar sub sloganul “Fish in the water, plant on the plate” (“Pește în ocean, plante în farfurie”).

“Am luat decizia să dezvoltăm portofoliul companiei în categoria plant-based. Pariem pe potențialul pe termen lung al unei categorii prea puțin dezvoltate la nivel internațional, cea a alternativelor la pește. Vedem că peștele este tot mai puțin în oceane din cauza pescuitului intensiv. Ne-am propus să revoluționăm categoria de pește din plante și să venim cu un portofoliu complet, care, la prima vedere, pare doar o opțiune culinară îndrăzneață. Credem însă că ceea ce facem acum va produce în viitor un impact pozitiv asupra vieții noastre, dar și a oceanelor. Unfished reprezintă mai mult decât o gamă de produse nutritive vegetale, bogate în proteine și înseamnă mai puțin pescuit, mai multă biodiversitate, o soluție sustenabilă pentru generațiile viitoare, pentru planetă, pentru salvarea oceanelor și a resurselor sale valoroase. Unfished este un brand inovator, creat de noi în România, în care am investit 600.000 euro în dezvoltarea de produse, în ultimii doi ani. Ambiția noastră este să îl ducem peste tot în Europa și, de ce nu, pe alte continente. Pentru că suntem convinși că această categorie va deveni o opțiune importantă în viitor, vom investi în distribuția internațională și în creșterea capacităților de producție pentru aceste tipuri de produse. Suntem pregătiți în perioada următoare să susținem această strategie de dezvoltare și luăm în calcul, în primul pas, emiterea de obligațiuni ce vor fi listate la Bursa de Valori București. În acest sens, am demarat deja discuțiile cu cel mai activ broker de retail pe piața de capital din România, TradeVille.”, a spus Raul Ciurtin, CEO Prefera Foods.

Foto: Raul Ciurtin, CEO Prefera Foods

Portofoliul Unfished® este diversificat și cuprinde 11 SKU-uri, alternative vegetale la ton și somon. Chiar dacă sunt vegetale, produsele Unfished® conțin nutrienți pe care îi găsim și în pește, proteine și acizi grași Omega-3, din surse vegetale.

Unfished PlanTuna® este gama de produse vegetale alternative la ton, din plante. De la bucăți suculente în ulei de măsline sau infuzate cu ierburi ori cu maioneză vegană, în gama de conserve la 150 de grame, la salate cu legume gata de consum în conserve la 240 de grame și pateuri la tub la 100 de grame, portofoliul promite versatilitate culinară și un gust uimitor.

Unfished PlantZalmon® este alternativa vegetală la pasta de somon, în tub la 100 de grame, absolut delicioasă, pentru iubitorii de somon. Gama Unfished® poate fi găsită în prezent în magazinele Cora, Auchan si Mega Image, dar și pe site-ul cu vânzare online www.bacaniacudelicii.ro.

“Inovația și perfecționarea gustului stau la baza misiunii noastre de a dezvolta un portofoliu versatil care să contribuie la creșterea consumului de produse plant-based, prietenoase cu planeta. Poluarea constantă a oceanelor și pescuitul intensiv amenință și distrug oceanele și biodiversitatea marină. Fără apă nu există viață. Poți să iubești peștele și să salvezi și oceanele. Unfished este soluția noastră, un brand pentru toată lumea, vegani, flexitarieni, omnivori, care uimește cu produsele sale, spunem noi, ciudat de bune. Am decis să lansăm la nivel internațional brandul Unfished, cu portofoliul extins, în mai multe categorii de produse, de la conserve de ton vegetal, la salate gata de consum cu legume și ton vegetal și paste tartinabile. Ne-am concentrat să dezvoltăm în portofoliul Unfished produsele clasice ale categoriei de pește, dar din plante, în mai multe segmente de produse, pentru a acoperi cât mai multe preferințe de gust și să fim relevanți cu o gamă completă. Salatele Unfished sunt gata făcute, pentru consum imediat și sunt cea mai la îndemână variantă de a înlocui o masă pe bază de proteină animală cu una bazată pe proteină vegetală. Mai mult, salatele Unfished oferă o experiență gustativă desăvârșită, pentru consumatorii care fac pentru prima oară cunoștință cu gustul de ton vegetal. Am lansat Unfished în România și ne pregătim, în urma discuțiilor cu partenerii și distribuitorii externi, să ajungem cu produsele noastre și în alte țări.” a declarat Celina Condorovici, director marketing Prefera Foods.

Prefera Foods pregătește, de asemenea, pentru anul acesta, lansarea brand-ului Unfished® și în Europa, urmând astfel estimările experților care evaluează piața europeană a produselor pe bază de plante la 7,5 miliarde euro în 2025.

”La nivel global, consumatorul a devenit mai conștient de impactul produselor pe care le consumă asupra planetei, acum și mai mult în urma producției Netflix „Seaspiracy” care a făcut valuri în toată lumea. Fie că ne gândim la Planetă, la sănătatea personală, la bunăstarea vietăților marine, reducerea consumului de pește ajută la conservarea oceanelor. ” spune Celina Condorovici, director marketing Prefera Foods.

Informații, clipuri de prezentare și rețete video pentru produsele Unfished® sunt disponibile pe canalul de YouTube (contul Unfished) și social media: www.instagram.com/unfished.eu și www.facebook.com/unfished.eu.

Despre Prefera Foods

Prefera Foods este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa conservelor din România. Înființată în 2009 cu fonduri proprii și Sapard, Fabrica a fost construită în Transilvania, Județul Alba. În 2017, compania a fost preluată de antreprenorul Raul Ciurtin și, tot atunci, compania a trecut printr-un proces de restructurare și modernizare ale portofoliului. În prezent, portofoliul Prefera Foods cuprinde brand-uri precum „Capricii și Delicii” și „de Azi”. Prefera Foods deține certificatul IFS (International Food Standard), un standard de auditare a producătorilor recunoscut GFSI (Global Food Safety Initiative).