Secretul clementinelor: Ce sunt de fapt și ce conțin
Clementinele sunt printre fructele cele mai vândute în această perioadă a anului. Puțină lume știe însă ce conțin aceste fructe intrate puternic de câțiva ani și pe piața din România.
Poate cel mai interesant secret al clementinelor este că acestea nu conțin decât 60 de calorii, ceea ce ele face ideale pentru cei care țin la siluetă. Apoi fructele au multă vitamina C, magneziu și fier care ajută sistemul muscular și nervos, dar și potasiu și calciu. În mod neașteptat, aceste citrice a căror ”structură” este bazată pe 86% apă, au și fibre, utile în digestie, cu un aport deosebit la micşorarea colesterolului din sânge. Datorită prezenţei fibrelor şi a potasiului, clementinele sunt foarte bune în procesul de detoxifiere.
Clementinele sunt invenţia omului, prin altoirea portocalului cu mandarinul. Clementinele au fost create de Louis Charles Trabut, în 1900.
Aceste fructe nu conţin sâmburi, deci ele nu se pot înmulţi decât prin procesul de altoire. Gustul şi aspectul diferit al clementinelor se datorează soiurilor diferite de portocal şi mandarin din care rezultă clementinele.
Clementinele rezistă mai mult decât mandarinele, dar îşi menţin aroma acestora, iar în comparaţie cu portocalele sunt mai dulci şi mai zemoase.
Sursa: Realitatea.net
Comentariile sunt închise.