A doua zi de Crăciun alegem CARNE DE PUI! 3 rețete delicioase și dietetice
A DOUA ZI DE CRĂCIUN MÂNCĂM CARNE DE PUI! Carnea de pui este mai dietetică, dar preparată corect, un preparat de pui poate fi mai savuros decât unul de porc, ori vită. Iată ce reţete cu carne de pui vă recomandă echipa SUPER-HRANA.RO.
Chifteluţe de pui cu susan sau mac
Pentru a prepara chifteluţele pe care le puteţi servi ca şi aperitiv, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 400g carne tocată de pui, 100g susan alb sau 100g mac, o ceapă, un morcov, pătrunjel, cimbru, trei linguri de pesmet, sare, piper şi ulei.
Mod de preparare
Se taie ceapa mărunt şi se căleste împreună cu morcovul care a fost dat pe răzătoare mică. Se adaugă şi carnea tocată cu sare, piper şi cimbru şi se leagă compoziţia cu puţin pesmet, se presară verdeaţă şi se amestecă foarte bine. După ce compoziţia s-a răcit, se formează chifteluţele şi se tăvălesc prin susan, sau prin mac, după preferinţe. La final, acestea se mai rumenesc în baie de ulei gata încins.
Ruladă de pui cu spanac
Pentru acest preparat, aveţi nevoie de un piept de pui dezosat, caşcaval ras, spanac proaspăt sau congelat, morcovi fierţi, doi căţei de usturoi, sare şi piper.
Mod de preparare
Spanacul se fierbe şi se toacă mărunt, după care, pieptul de pui se spală şi se curăţă de piele şi se bate uşor cu ciocanul de făcut şnişele, se condimentează cu sare şi piper. Pieptul de pui este umplut cu spanac, iar deasupra se pune caşcavalul ras împreună cu usturoiul pisat. Pentru a rula, dacă pieptul de pui este mic, veţi folosi scobitori, să nu iasă umplutura, dacă pieptul de pui este mai mare, atunci legaţi cu aţă, tot cu grijă pentru a nu ieşi umplutura. Pe o tavă se pun morcovii, unul lângă altul, pe margine, iar pieptul de pui deja umplut, se pune in staniol şi se înveleşte. Preparatul se ţine la cuptor aproximativ 45 de minute, dar după primele 20, pieptul de pui se scoate din staniol pentru a se rumeni şi deasupra. După ce a fost scos din cuptor, se taie felii de circa 3 cm grosime şi se serveşte cu o garnitură preferată.
Tobă de pui
Chiar dacă până acum am auzit doar despre toba făcută din carne de porc, există şi o reţetă foarte uşoară pentru a face tobă din carne de pui. Pentru a prepara toba de pui, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1,5 kg pui, 35g gelatină, trei frunze de dafin, câteva boabe de piper, cinci căţei de usturoi, o lingură de sare.
Mod de preparare
Carnea se spală bine şi se curăţă de piele şi se pune la fiert într-o oală împreună cu foile de dafin, piperul, sarea şi gelatina. Carnea se va lăsa la foc mic aproximativ trei ore pe foc pentru a nu îşi pierde gelatina din proprietăţi, în tot acest timp, mai întoarceţi de două ori carnea din oală şi dacă apa scade, mai adăugaţi apă fierbinte. După ce carnea a fiert, scoateţi bucăţile de pui şi împreună cu zeama în care a fiert carnea, preparaţi zeama de tobă. Puneţi usturoiul pisat bine în zeamă, apoi strecuraţi şi dacă este cazul, mai adăugaţi sare. După ce s-a răcit carnea, rupeţi bucăţi medii şi o puneţi într-un recipient de carton, de forma cutiilor de carton în care găsiţi suc natural. Peste carnea pusă în recipient, adăugaţi zeama de tobă şi agitaţi bine pentru a vă asigura că a pătruns până la fund. Acoperiţi cutia cu un staniol şi lăsaţi la frigider pentru câteva ore, de preferat de dimineaţă până seara. După ce aţi scos preparatul de la frigider, tăiaţi cutia şi veţi găsi deja toba formată. Pentru a se păstra cât mai bine atunci când o puneţi la frigider, înveliţi-o în foie de copt.
Text: Camelia Diaconu