Alimentaţia la birou. Ce să mâncaţi fără să vă îngrăşaţi
Alimentaţia la birou este o provocare în fiecare zi, mai ales când tentaţiile sunt la orice pas, iar stresul sau statul peste program vă îndeamnă să consumaţi alimente nepotrivite. Din cauza vitezei sau a situaţiilor neaşteptate, masa de la birou se transformă de multe ori în gustări nesănătoase, consumate în exces, ce vă aduc kilograme în plus şi nu vă oferă energia de care are nevoie organismul. Iată ce vă propune echipa SUPER-HRANA.RO!
Importanţa micului dejun
Dacă veţi pleca la serviciu fără să mâncaţi nimic de dimineaţă, veţi fi tentaţi să gustaţi alimente ce nu vă satură şi veţi fi predispuşi la îngrăşare. Micul dejun trebuie să fie consumat acasă în fiecare dimineaţă, puteţi încerca variante simple și sățioase: o omletă cu legume sau un ou fiert cu pâine prăjită şi roșii, un bol de cereale integrale împreună cu un pahar de lapte, seminţe, nuci, migdale şi o cană de lapte vegetal, pate de năut sau de linte şi pâine prăjită.
Ce mâncaţi la prânz la serviciu
Masa de prânz este provocarea supremă mai ales dacă în jur sunt tentaţii fast-food ori restaurante ce vă oferă variante consistente. Prânzul reprezintă o prioritate și nu ar trebui să fie amânat mai târziu de orele 13. În cazul în care amânaţi prea mult, apare senzaţia disperată de foame şi atunci sunteţi predispuşi să mâncaţi orice și oricât. Mesele de la birou pot fi planificate cu o zi înainte, vă puteți lua pachețel de acasă, va fi mai economic, mai sigur și mai sănătos.
Puteţi opta pentru sandvişuri făcute din pâine neagră, cu șuncă presată de pui sau curcan și ardei gras sau foi de salată, fără caşcaval sau brânză topită deoarece conţin prea multe grăsimi. Combinaţiile de legume gătite precum linte, varză, năut, fasole verde, conopidă sau broccoli sunt alegerea ideală pentru prânz, la fel şi supele cremă din aceleaşi legume, dar fără făină şi smântână. Orezul cu legume, pasta de humus, salata cu pui sau pastele integrale pot fi consumate la masa de prânz de la birou, fără teama de îngrășare.
Ce gustări luăm la birou
Pe lângă mesele principale, două gustări pe zi trebuie introduse în alimentaţia zilnică. Când vine vorba de gustări trebuie să eliminaţi alimentele bogate în calorii: chipsurile, covrigeii sau alte snacksuri. Le puteţi înlocui cu nuci şi seminţe crude, fructe şi legume, smochine, curmale sau prune uscate.
Evitaţi băuturile acidulate, consumaţi ceai verde şi cel puţin opt pahare de apă pe zi.
Nu uitaţi de mişcare, dacă munca la birou presupune doar statul pe scaun. O data pe oră ridicaţi-vă şi faceţi puţină mişcare, în acest fel veţi aduce beneficii sănătăţii corporale, dar și psihice şi puteţi preveni bolile de inimă, de coloană, supraponderalitatea.
Citește și Dieta cu mere, soluția rapidă pentru a pierde câteva kilograme
Text: Camelia Diaconu