Hrana ca stil de viațăInteligență culinară

Alimente cu rol de hidratare. Iată cum vă hidratați optim în sezonul rece

ALIMENTE CARE HIDRATEAZĂ ORGANISMUL PE TIMP DE IARNĂ! Când e frig, organismul nu resimte setea, așa cum o face atunci când e foarte cald. Pe deasupra, studiile de specialitate ne previn că, de regulă, creierul transmite senzația de sete la două ore după ce aceasta s-a instalat. Cum să ne menținem hidratați, prin alimentație, chiar și atunci când nu ne este sete, aflăm dintr-un nou material SUPER-HRANA.RO.

Printre cauzele dezechilibrelor în organism regăsim în loc fruntaș deshidratarea. Din cauza deshidratării pot apărea simptome neplăcute precum: dureri de cap, dureri musculare, oboseală accentuată, somnolență, pe care le puteți confunda foarte ușor cu alte afecțiuni.

Iată ce trebuie să introduceți zilnic în dietă pentru a vă hidrata în mod corect:

Consumaţi sucuri de legume

Sucurile de fructe și legume sunt benefice întregului organism, cresc imunitatea, scad tensiunea arterială şi nu în ultimul rând, vă feresc de gripă şi răceală. Iată câteva sucuri care vă mențin hidratați, dar au și alte proprietăți benefice:

  • Sucul de ridichie neagră vă ajută să scăpaţi de tuse;
  • Sucul de ţelină elimină toxinele din corp;
  • Sucul de castraveţi oferă rezultate benefice împotriva afecţiunilor renale;
  • Sucul de sfeclă, în combinaţie cu cel de morcovi, scade tensiunea arterială.

Integrați fructele proaspete în meniul zilnic

Iarna este sezonul portocalelor și al mandarinelor, un kilogram de portocale poate înlocui un litru de apă, oferind totodată vitaminele şi fibrele de care organismul are nevoie.

Beţi ceaiuri calde

Dimineţile friguroase sunt cel mai bine încălzite de o cană de ceai verde sau din plante medicinale. Oferă antioxidanţii necesari corpului, mențin energia și hidratarea organismului.

Consumaţi alimente bogate în potasiu

Bananele, varza Kale sau de Bruxelles, cartofii dulci, stafidele, somonul, iaurtul și fructul de avocado oferă cantitatea necesară de potasiu, pentru hidratarea optimă din interior.

Apelați la supe fierbinţi

În pauzele de prânz, supele fierbinți constituie cele mai sănătoase alegeri. Supa de pui cu tăieţei, precum și supele-cremă și supele de legume hidratează şi feresc corpul de viroze.

Încercați și compoturi din fructe

Indicat ar fi ca acestea să fie preparate în casă, fără conservanţi şi adaos de zahăr. Consumaţi zilnic compoturi, ca gustări, sunt ideale pentru iarnă, mai ales când nu mai găsim o mare diversitate de fructe în piață.

Beţi în fiecare dimineaţă pe stomacul gol un pahar de apă cu puțină zeamă de lămâie, la temperatura camerei, ajută la reducerea stresului, e ideală pentru o bună energizare, stimulează digestia și menține senzația de sațietate.

Text: Camelia Diaconu