-Afaceri mari și miciTradițional

Cum vinde un cioban lapte și brânză prin Whatsapp

Dacă mulți fermieri s-au orientat către mica publicitate online și Facebook, Emil Dobre, crescător de animale în județul Olt, mărturisește că el se folosește de aplicația Whatsapp pentru a-și vinde produsele.

De peste un deceniu, Emil Dobre (41 de ani) a renunțat la jobul de consultant financiar și acum dețin 400 de capre. Face brânzeturi, chefir şi iaurt, produse atât de căutate încât clienţii au ajuns să se înscrie pe liste de aşteptare. Chiar el livreză comenzile.

”Nu merg în piețe, ci fac livrare directă. Grup de WhatsApp am făcut, am făcut împreună cu un coleg, primim comenzile pe WhatsApp și noi mergem duminica și le onorăm”, explică fermierul cu procedează pentru a-și valorifica produsele.

Pentru Emil, fiecare zi începe la 5 dimineața și se încheie pe înserat. Munca nu e ușoară, dar e frumoasă, ne spune fermierul de 41 de ani care produce aproape o tonă de lactate în fiecare lună. Știe deja toate secretele celor mai savuroase preparate.

Emil vinde un kilogram de lapte de capră cu 6 lei, iar brânzeturile pornesc de la 30 de lei kilogramul. Sunt preţuri mai mici chiar şi cu cinci lei faţă de cele din magazine.

Sursa: observatornews.ro