-Inteligență culinară

De ce e bine să punem puțin oțet în pilaful de orez sau la friptură

Oțetul este nelipsit din bucătăria românească. Dacă multe dintre gospodine îl folosesc îndeosebi pentru salate, iată că oțetul poate fi folosit și în combinație cu alte alimente.

Probabil că nu sunt multe persoane care se gândesc sa pună și puțin oțet în aluatul de cozonaci. De acum înainte însă trebuie să luați în considerare acest lucru întrucât doar o linguriță de oțet adăugată în aluatul pentru cozonaci va face ca aceștia să iasă mult mai pufoși.

De asemenea, și atunci când vreți să faceți pilaf sau orice alte mâncăruri din orez, nu uitați să folosiți puțin oțet. O lingură de oțet adăugată după ce boabele de orez s-au fiert bine, va face orezul mai ferm și mai gustos.

Oțetul poate fi folosit și atunci când preparați friptură. Cotletul de porc capătă un gust deosebit dacă înainte de a fi gătit se introduce într-un vas cu oțet din vin, diluat cu apă și cu amestec de mirodenii. Carnea de pus în frigider sau congelator trebuie curățată de grăsime, pentru ca aceasta să nu capete miros de râncezeală.