HorecaPentru profesioniștiSpecial

EXCLUSIV. O cunoscută apă minerală produsă în România a dispărut din hypermarketuri! Studiile spun că e la fel de pură ca Evian

Perenna
Toată gama Perenna, considerată a fi una dintre cele mai echilibrate ape minerale din România, mai poate fi găsită doar în vestul României

În vara anului 2009, presa din România vuia despre lansarea apei minerale Perenna. Apa, îmbuteliată în satul Călina, județul Caraș-Severin, este, conform studiilor reconfirmate an de an din momentul lansării, asemănătoare în proporție de aproximativ 97% cu celebra Evian, din Franța.

Brandul Perrena putea fi întâlnit în toate hypermarketurile din țară, la un preț accesibil, doar că de la finalul anului 2014 compania producătoare a aplicat o măsură ca i-a luat pe mulți prin surprindere.

Din decembrie 2014 am decis să explorăm o nouă oportunitate. Am încetat colaborarea cu key accounts la nivel național și am restrâns distribuția, prin rețeaua proprie, la nivel local. Mai mult, pe siteul companiei am înființat un magazin online”, ne-a explicat Sorin Iordăchescu, directorul executiv al companiei Apollini, care produce întreaga gamă Perenna.

Măsura poate părea riscantă și ne poate duce cu gândul la pierderi masive pentru Perrena, însă Iordachescu susține că cifrele spun altceva. Și cum cifrele nu mint niciodată, directorul executiv ne-a explicat pe larg în ce constau rezultatele strategiei.

Sorin Iordachescu
Sorin Iordăchescu, directorul executiv al companiei Apollini

Prețul nostru, la livrare este de aproximativ 2 lei pentru o sticlă de doi litri de apă minerală plată. În hypermarket, prețul de vânzare era cuprins între 2,70-3 lei. Dacă în hypermarket profitul companiei era de 1 ban la o sticlă vândută, în prezent profitul a crescut la 30 de bani pentru o sticlă. De aceea, profitul sau cifra de afaceri nu au suferit scăderi dramatice. Rețeaua de distribuție este în creștere la nivel local și regional iar rezultatele vor reveni și chiar le vor depăși pe cele anterioare”, ne-a explicat Sorin Iordăchescu.

Din păcate, fanii mărcii din restul țării au de suferit de pe urma măsurii. Ei mai au de așteptat până când apa Perrena se va găsi din nou în toată țara. Momentan, Perrena nu se mai găsește în hypermarketuri, singurii care mai vând fiind micii comercianți care comandă brandul direct de la sursă.

Comentariile sunt închise.