De la alții

Guvernul de la Moscova a respins interzicerea Pepsi și Coca-Cola pe piața din Rusia

Guvernul de la Moscova a respins săptămâna trecută propunerea ca băuturile răcoritoare produse de Pepsi sau Coca-Cola să fie interzise pe piața din Rusia. 

Igor Zotov, un politician rus care conduce Partidul Pensionarilor a propus în iunie ca embargoul rusesc să includă și produsele companiilor Coca-Cola și Pepsico, pe motiv că acestea sponsorizează în SUA politicieni care se opun regimului de la Kremlin. Într-o scrisoare adresată premierului Dmitry Medvedev, Zotov a precizat și că interzicerea băuturilor răcoritoare produse de giganții străini vor conduce la o creștere a producției autohtone de produse similare.

Răspunsul oficial la propunerea lui Igor Zotov a fost semnat de secretarul de stat pentru Agricultură, Sergey Levin și spune că embargoul rusesc este clar definit pentru a include anumite produse din anumite state. În ceea ce privește interzicerea băuturilor Pepsi sau Coca-Cola, o astfel de decizie ar însemna ca Rusia să încalce tratatul semnat în cadrul Uniuni Economice Eurasiatice. 

Suprataxarea lanțurilor de fast-food

Anterior, Igor Zotov a cerut guvernanților ruși să aplice o supra-taxă pentru toate lanțurile străine de fast-food și să folosească banii pentru a susține programe naționale în domeniul sănătății. Sunt vizate branduri precum Donald’s, Burger King, KFC, Subway, Starbucks sau Papa John’s, iar propunerea politicianului nu a primit încă un răspuns oficial.

Vă reamintim că din august anul trecut, Rusia a impus un embargo pentru o gamă largă de produse agroalimentare provenind din Uniunea Europeană, SUA și Canada.