-Pentru profesioniști

Julia Leferman, Director General al Asociației Berarii României, realeasă în Comitetul Executiv al Berarilor Europeni

Julia Leferman, Directorul General al Asociației Berarii României, fost realeasă, pentru încă un mandat de doi ani, în calitate de reprezentant al regiunii Central și Est Europene în Comitetul Executiv al Asociației Berarii Europei.

Pentru prima dată, Julia Leferman a fost aleasă în 2018 ca reprezentant regional al acestui Comitet care reunește președintele, vicepreședintele Berarilor Europeni și reprezentanții celor cinci regiuni la nivel european. Prezentul mandat va expira la sfârșitul acestui an.

„Mă onorează încrederea acordată de Board-ul Berarii Europei și de colegii din asociațiile berarilor din regiune și aștept cu interes să continuăm să lucrăm împreună pentru a susține eforturile de reprezentare a intereselor industriei berii nu numai la nivel local, ci și la nivelul Uniunii Europene. 2021 va fi un an plin de provocări pentru sectorul nostru în ceea ce privește implementarea măsurilor necesare pentru trecerea la economia circulară, dar și politicile fiscale și agricole care vor susține revenirea economică”, a declarat Julia Leferman.

La rândul său, Pierre-Olivier Bergeron, Secretarul General al Berarii Europei a menționat că îi mulțumește Juliei Leferman pentru contribuția valoroasă din actualul ei mandat.

„În timp ce căutăm ieșiri din această criză, o pot asigura că echipa de la Bruxelles va continua să îi ofere tot sprijinul necesar în reprezentarea regiunii central și est europene, într-o perioadă care va fi cu siguranță una foarte dificilă pentru producătorii de bere din Europa”, a adăugat Bergeron.

Din regiunea central și est-europeană fac parte asociațiile naționale ale berarilor din Bulgaria, Cehia, Croația, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Europa este al doilea mare producător de bere din lume, după China. În cadrul Berarilor Europeni, sunt peste 10.000 de fabrici de bere active care produc peste 400 de milioane de hectolitri de bere și creează 2,3 milioane de locuri de muncă de-a lungul întregului lanț de producție, de la cereale până la paharul de bere. În blocul comunitar european (UE28 la nivelul lui 2018, anului raportării), contribuția totală a sectorului berii la veniturile guvernamentale a fost de aproape 44 miliarde euro.

Asociația Berarii Europei reunește 10.000 de fabrici

Cu sediul la Bruxelles, Asociația Berarii Europei reunește asociațiile naționale ale producătorilor de bere din 29 de țări europene și reprezintă vocea care susține interesele reunite ale celor 10.000 de fabrici de bere din Europa. Producătorii de bere promovează rolul pozitiv jucat de bere și de industria berii în Europa și susține crearea condițiilor potrivite pentru a permite producătorilor de bere să continue să fabrice și să comercializeze bere în mod liber, rentabil și responsabil în toată Europa. Mai multe detalii pe www.brewersofeurope.org

Asociația Berarii României reprezintă producătorii de bere din România

De 16 ani, Asociația Berarii României reprezintă vocea comună a industriei locale de bere. Obiectivele sale sunt să sprijine dezvoltarea unui sector durabil, să promoveze un mediu competițional transparent, să asigure un tratament egal și corect în fața instituțiilor de reglementare și să educe consumatorii de bere cu privire la beneficiile și consumul responsabil de bere. Începând din 2008, Asociația Berarii României a devenit parte a marii familii a producătorilor de bere europeni, reprezentați prin organizația Berarii Europei, fondată în 1958.

Membrii săi actuali sunt importanți producători de bere din România: BERGENBIER SA, HEINEKEN România SA, UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD, URSUS BREWERIES și MARTENS, alături de microberăria CLINICA DE BERE. Împreună, cei șase producători furnizează 85% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: SOUFFLET MALT ROMANIA și ASOCIAȚIA PRODUCĂTORILOR DE HAMEI DIN ROMÂNIA.

Conform ABR, industria berii pune un accent deosebit pe managementul sustenabilității, în sensul eficientizării consumului de apă și de energie în producţia de bere sau în reducerea amprentei de CO2. De asemenea, este sectorul economiei cu cea mai mare pondere de ambalaje reutilizabile puse în circulație voluntar.