-Inteligență culinarăLa dietă

Care sunt cele mai sănătoase murături? Sfaturile unui nutriționist celebru!

Un cunoscut nutriționist dezvăluie care sunt de fapt adevăratele murături și cele care sunt cu adevărat benefice pentru sănătate! Chiar dacă pentru mulți murăturile înseamnă gogoșari și castraveți conservați în oțet, doctorul Gheorghe Mencinicopschi susține că pot fi numite murături doar legumele și fructele care sunt puse la murat în saramură.

Nutriționistul spune că doar legumele puse la murat în saramură, care trec printr-un proces natural  de fermentare, sunt foarte sănătoase întrucât sunt pline de vitamina C.

”Un aliment foarte valoros este reprezentat de murături. Dar astăzi este o mare confuzie. Mulți consideră că murăturile sunt, spre exemplu, castraveciorii sau gogoșarii conservați în oțet. Murăturile sunt legumele și fructele puse la murat în saramură, unde are loc un proces natural de fermentare. Astfel, legumele și fructele murate se îmbogățesc într-o microfloră probiotică, sănătoasă, la fel ca cea din iaurt, dar mult mai vastă. Pe de altă parte, murăturile fermentate au foarte multă vitamina C. În plus, varza are și alte substanțe care protejează mucoasa gastrică”, a spus prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, potrivit dcmedical.ro.