Afaceri mari și miciAutentic

S-a lansat Roditor Food Market – platformă online pentru susținerea antreprenorilor locali! Înscrieri gratuite!

RoditorFoodMarket.ro s-a lansat ca platformă de prezentare și loc de întâlnire online pentru noul val de producători din domeniul agroalimentar – o inițiativă lăudabilă de promovare a producătorilor români, inițiată de echipa care a conceput și proiectul Mezanin Market și inspirată deUniCredit Bank. 

“RoditorFoodMarket.ro își dorește să devină un program național de promovare a noului val de producători români și agricultură contemporană care să valideze eforturile antreprenorilor, dar, și mai important, să dea curaj altora să meargă pe acest drum cu misiune pentru economia și comunitățile locale”, arată inițiatorii programului, într-un comunicat remis Agrointeligența FOOD&RETAIL.

O voce comună pentru afacerile autohtone

“Înscrierile pentru antreprenori sunt gratuite și se fac până pe 30 august, apoi vor continua punctual, dar vom avea locuri limitate, probabil, pe categorii astfel încât să avem diversitate printre produse”, ne-a spus Silvia Floareș, inițiatoarea proiectului.

Aceasta ne-a precizat că înscrierile trec printr-un mic proces de selecție: “Ne uităm la produse, ingrediente, povestea de până acum și planuri de viitor, ambalaje, dinamica sezonieră a produselor vândute, astfel încât să ne asigurăm că avem alături antreprenori care construiesc responsabil, cu grijă față de comunitatea locală și clienții lor. Pentru mulți va fi un canal de vânzare în plus, dar frumusețea platformei vine din crearea unei voci comune pentru acești antreprenori care devin modele unii pentru ceilalți, pentru comunitățile lor, dar și pentru următorul val de antreprenori.”

Lansarea RoditorFoodMarket.ro vine în contextul în care pandemia a generat o creștere a dorinței consumatorilor de a se orienta mai mult către produse locale. Peste 60% din aceștia au afirmat că vor cumpara mai mult local la momentul revenirii la normal, reiese dintr-un studiu  Omnibus.

Deasemenea, potrivit comunicatului citat, “RoditorFoodMarket.ro vine ca un răspuns la nevoia tot mai accentuată de a a recunoaște produsele românești și de a investi în economia locală. În ultimii ani, sunt din ce în ce mai mulți tineri care au intrat în agricultură. Între cei 14.800 de producători „eco” înregistraţi într-un studiu recent la Ministerul Agriculturii, 76% sunt persoane fizice, iar producţia lor se bazează pe 2-3 bovine sau câţiva stupi sau solarii de legume construite pe câte 1.000 de metri pătraţi”.

O largă diversitate de categorii

RoditorFoodMarket.ro este gândit pe mai multe secțiuni, iar producătorii/antreprenorii se pot înscrie gratuit în mai multe categorii: fructe și legume, băuturi (vin, bere artizanală, suc) , produse de băcănie (conserve, carne & mezeluri, miere și produse din miere), lactate și brânzeturi, dulciuri și panificație, accesorii și decorațiuni (accesorii masă, plante și flori), toate cu design local.

Pe platformă se mai pot înscrie băcănii și alte mici afaceri care reprezintă producători, listarea neavând caracter exclusiv și fiind un punct în plus de vânzare și promovare pentru acest sector.

“După o experiență de doi ani și organizarea a 15 ediții de Mezanin Market prin care am reușit să construim o comunitate de aproximativ 100 de antreprenori locali ne-am dat seama de energia și potențialul de dezvoltare ale unui nou profil de antreprenor – tânăr, cu business plan pentru viitor, dornic să dezvolte responsabil afacerea. De aceea am gândit RoditorFoodMarket.ro. Încă de la început ne-am concentrat eforturile în susținerea antreprenorilor locali și a agriculturii contemporane. Pentru că ne-am dorit să rămânem în continuare în avangarda dezvoltării sustenabile și a investițiilor locale, am gândit RoditorFoodMarket.ro”, a detaliat Silvia Floareș, inițiatoarea proiectului.

RoditorFoodMarket.ro promite să fie website-ul în care consumatorii să își cunoască furnizorul dulcețurilor preferate, al berii artizanale pe care o iubesc, al legumelor cu gust pentru care vine în vizită toată familia, al pâinii care trezește dorul de brutăriile din Franța.

Dintre producătorii care care s-au înscris până acum: Catleya Wines, Crama, Rasova, Atelier Lignum, Chef Sosin, Primitiv Foods, Prăvălia Idicel, FructArdeal, Bere Zăganu, ZummMiere, Spinoa, Unison Food, Roșiile Buniol, Fructe Deshidratate, Lavandula și alți antreprenori sunt în curs de verificare.

Înscrierile pentru producători sunt deschise pe website-ul pe www.roditorfoodmarket.ro. Pentru detalii, puteți conatcta organizatorii pe adresa contact@roditorfoodmarket.ro. Informații actualizate permanent sunt disponibile pe: www.facebook.com/roditorfoodmarket și instagram.com/roditorfoodmarket.

“RoditorFoodMarket.ro va fi o scenă de prezentare și întâlnire pentru noul val de producători, care se pot înscrie gratuit si vor fi validati anterior acceptării pe platformă, pentru că ne dorim sa susținem antreprenori locali cu valori contemporane”, se mai arată în comunicatul citat.