În spatele etichetei

Sfat util pentru cumpărăturile online: Citiți comentariile de pe site sau forumuri!

Pentru a nu cădea în capcana comercianților necinstiți sau pentru a nu vă trezi că dați banii pe ceva ce nu seamănă cu imaginea postată pe internet, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Marius Dunca, oferă câteva sfaturi utile.

”Românii trebuie să citească cu atenție eticheta, dar pentru a se asigura că nu este un produs contrafăcut nu este suficient. Dacă un produs al unui brand de top are un preț mic, este un alt semn că ar putea fi contrafăcut. Dacă facem cumpărături din mediul online trebuie să citim cu atenție și comentariile. Autoritatea duce o campanie de educare prin care informăm cetățenii să cumpere numai din locuri autorizate. Într-o economie de piață sănătoasă, ar trebui să venim cu produse sigure, care să satisfacă în același timp nevoile consumatorilor, dar în prezent există și multe contrafaceri, produse mai puțin sigure”, a spus Marius Dunca, citat de Agerpres. 

Președintele ANPC a participat ieri la conferința “România clandestină: De la problemele de piață ale producătorilor, la riscurile consumatorilor”, organizată de Camera de Comerț și Industrie a României.