Ca la bunicaCe și cum cumpărămHrana ca stil de viațăInteligență culinară

STUDIU: Cu cât e laptele mai gras, cu atât mai recomandat este pentru copii

LAPTELE GRAS, IDEAL PENTRU COPII! Cercetătorii canadieni de la Universitatea Toronto, Catedra de Științe nutriționale, au descoperit recent că laptele gras este ideal pentru copii, iar cel cu 1% sau 2% este insuficient. Studiul s-a realizat pe 2745 de copii și s-a demonstrat faptul că laptele gras nu îngrașă copiii între 1-6 ani, ci din contră. Găsiți detaliile într-un nou articol SUPER-HRANA.RO.

Laptele degresat nu este o soluție pentru copii!

Deși la nivel mondial, ne luptăm cu obezitatea infantilă, iar nutriționiștii din toată lumea recomandă mare atenție la alimentație, în special la alimentele grase, iată că un studiu ne dă peste cap cu rezultatele obținute. Se pare că laptele degresat nu este deloc o soluție pentru copii, nici pentru cei cu greutate normală, nici pentru cei supraponderali. De fapt, recomandarea cercetătorilor este să le dăm copiilor între 1-6 ani, lapte gras, cu un indice mai mare de 2%. Acesta îi va ajuta să își regleze nivelul calciului, al vitaminei D și le va menține echilibrul indicelui metabolic.

Nu se știe deocamdată cum, care este relația între ele, dar s-a observat pe parcursul studiului făcut pe 2745 copii că, cu cât mai gras era laptele administrat, cu atât mai mic era indicele de masă corporală și mai mare cel al vitaminei D în organism. După ce au fost monitorizați în cercetări care cuprindeau atât obiceiuri alimentare, dar și de joacă și de petrecere a timpului liber, cercetătorii au declarat că micuții care consumau zilnic un pahar de lapte gras aveau dublul nivelului de vitamina D în corp, față de cei care consumau un pahar de lapte cu 1% grăsime.

Studiul este încă în cercetare la Universitatea din Toronto.

Sursa: http://ajcn.nutrition.org/

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă