-Legislație

Tone de alimente ce trebuiau împărțite elevilor în școli zac în depozite și se strică!

Semnal de alarmă tras de președintele Consiliului Județean Timiș! Cătălin Dobra acuză guvernul Orban că nu a făcut nimic pentru ca autorităţile locale să poată redistribui alimentele care trebuiau împărțite către elevii din școli, în toată această perioadă în care copiii nu au mers la cursuri, către persoane nevoiașe, care ar fi avut mare nevoie de ele. Un act normativ în acest sens a fost “uitat” de Guvern în sertare.

Președintele Consiliului Județean Timiș susține că multe dintre acele alimente uitate în depozite sunt pe cale să se strice sau chiar să expire și asta pentru că autoritățile centrale, în speță Ministerul Agriculturii, nu a binevoit să răspundă adreselor pe care Consiliul Județean le-a înaintat către minister, adrese prin care s-a solicitat clar crearea unui cadru legislativ prin care laptele, cornul și mărul să fie resditribuite în centre de asistență socială sau în spitale.

”Țara arde și baba se piaptănă, spune o vorbă din popor…. popor care se uită acum la Guvernul Orban cum stă cu mâna-n sân, în vreme ce alimentele care trebuiau împărțite copiilor în școli, expiră sau se strică. Consiliul Județean Timiș a făcut mai multe adrese către Ministerul Agriculturii, prin care am solicitat să creeze cadrul legal pentru ca laptele, cornul și mărul destinate elevilor, să fie redistribuite în centre de asistență socială sau în spitale. Pandemia a suspendat cursurile încă din martie, iar acum a început vacanța și e firesc că ele nu mai pot fi distribuite. Au trecut aproape 3 luni de când am făcut prima adresă. Nici până la ora actuală nu avem un răspuns. Stimabilii guvernanți sunt pesemne ocupați cu altele. Pe site-ul Ministerului Agriculturii, există în procedura de transparență decizională un proiect de Ordonanță de Guvern, dar termenul e de mult expirat. Și ei tot nimic. La noi în județ, în Timiș, sunt peste 600.000 de astfel de produse, fie rămase în școli, fie în depozitele firmelor care au prestat aceste servicii. Doamnelor și domnilor din Guvernul Orban, înțeleg că nu vreți să măriți pensiile și nici să majorați alocațiile dar, poate vă înduplecați totuși să luați măsurile necesare astfel încât să nu aruncăm la gunoi toate acele produse”, este mesajul transmis președintele Consiliului Județean Timiș către guvernul Orban.