De la alții

Tortul de la nunta regală: Rețeta cu soc și lămâie, o alegere curajoasă

Tortul de la nunta ragală a Prințului Harry cu Meghan Markle: o rețetă deosebită cu soc și lămâie. Rețeta delicioasei prăjituri festive a fost dezvăluită într-o mare măsură de către Claire Ptak, patiserul care a primit înalta responsabilitate de a crea ”piesa centrală” între dulciurile servite la nunta anului.

Tortul de soc cu lămâie se înscrie în rândul deciziilor curajoase pe care mirii – Prințul Harry și Meghan Markle, le-au luat pentru ziua în care și-au unit destinele. Cea care s-a ocupat de prăjitura principală de la masa festivă este Claire Ptak, proprietara patiseriei Violet Bakery din Londra. Timp de cinci zile, în bucătăriile de la Buckingham Palace, maestra patiser a lucrat alături de alți șase specialiști pentru a realiza tortul regal.

Patisera – americancă la fel ca mireasa, recunoaște că alegerea făcută de distinșii miri este una neobișnuită pentru o nuntă regală la care, de regulă, se servește tort cu fructe. De data aceasta, aroma este dată de soc și de lămâie, care, spune Claire Ptak, a fost opțiunea finală pentru că oferă ”sezonalitate și prospețime”. De precizat că socul înflorește în Marea Britanie în luna mai.

Pentru preparare s-au folosit 200 de lămâie aduse din Amalfi – Italia, precum și 10 sticle de sirop de soc produse la unul dintre domeniile Reginei Marii Britanii – Domeniul Sandringham. De asemenea, în rețetă au mai intrat 20 de kilograme de unt, 20 de kilograme de făină, 20 de kilograme de zahăr și 500 de ouă bio din Suffolk.

Feliile din deliciosul tort regal vor fiau fost servite celor 600 de invitați ce au luat parte la recepția de după ceremonie. Desertul a fost decorat cu petale de trandafir, petale comestibile, bineînțeles.

După marele eveniment, specialiștii apreciază că tortul cu soc și lămâie va deveni cel mai populat pentru nunțile acestui an și nu numai.