Trendurile în bucătărie pentru 2017
Asociația Națională a Restaurantelor din SUA, care publică anuarul “What’s hot” în fiecare Decembrie își spune și anul acesta cuvântul prin realizarea unui studiu printre 1300 de Chefi din Federația Culinară Americană. De aici aflăm, la nivel mondial trendurile în meniurile de restaurant, în bucătărie, cele mai noi ingrediente și rețete celebre care încă nu sunt cunoscute mainstream. SUPER-HRANA.RO vă dă toate detaliile!
TRENDURI ÎN CREȘTERE
- platourile cu street food
- bucătăria autentică specifică fiecărei țări
- meniuri exclusiv din cereale integrale pentru copii
- mezeluri și produse din carne făcute în casă
- brânza artizanală
- cârnații de casă
- legume uscate și condimente făcute în casă
- preparate cu mirodenii africane- gusturi africane
- semințele bogate în proteine
- carnea, peștele și fructele de mare să fie cumpărate din surse locale pentru marile restaurante
- preparate simple, dar nutritive
- burritos sau tacos la micul-dejun
TRENDURI ÎN SCĂDERE
- quinoa
- Food trucks- mâncarea stradală
- Înghețata de casă/artizanală
- Tapas/ Mezzes- gustările celebre pe care le oferă restaurantele între felurile principale sau la un pahar de vin/bere
- orezul negru
- Gelato
- Bucătăria vegană/vegetariană
Text: Cătălina Buzdun-Rafailă
Sursa: www.restaurant.org