În bucătărie

10 trucuri simple pentru a pregăti cea mai bună friptură de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor este o delicatesă dacă știi să o prepari ca la carte. Totuși, nu numai rețeta are un rol important, ci și pregătirea cărnii, așa că iată câteva sfaturi utile pentru ca friptura ta să fie un succes!

1. O friptură delicioasă se prepară dintr-un miel tânăr, cât mai proaspăt tăiat, care să nu aibă miros sau vreo peliculă care să ”trădeze” păstrarea lui mai îndelungată.

2. Pentru friptură, partea cea mai bună este piciorul din spate (pulpa) până la rinichi.

3. Înainte de a găti carnea de miel, dacă a fost ținută la rece, ea ar fi bine să fie lăsată să ajungă la temperatura camerei.

4. Carnea, neudată, se pârlește la flacără, ca să se ardă firele de păr.

5. Pentru a scăpa de mirosul de oaie, carnea de miel, înainte de a fi gătită, se poate opări cu lapte clocotit. Carnea se lasă în lapte timp de o oră, până se răcește laptele.

6. Pentru a putea tăia mai ușor carnea când va fi gata, osul se sparge cu satârul în 2-3 locuri.

7. Carnea de miel scade mult la cuptor, așa că dacă este lăsată pe os, își va păstra mai bine forma.

8. Dacă împănați pulpa de miel, bucățelele de slănină trebuie ținute câteva ore la congelator înainte de a fi folosite. Vor intra mai ușor în carne.

9. La prepararea fripturii de miel se va folosi o tavă potrivită ca mărime și în care să nu rămână mult loc liber. Altfel, se va arde sosul.

10. Ca să iasă mai fragedă friptura se pune apă sau supă de legume în tava de copt.