REȚETE NOI DE PIZZA: pizza dietetică, pizza fără gluten, pizza cu antioxidanți și pizza bogată în fibre
Te-ai săturat de pizza clasică, din oraș, uneori lipsită de gust, alteori cu textură ciudată sau plină de grăsime? Suferi de vreo intoleranță sau pur și simplu vrei să mănânci sănătos? SUPER-HRANA.RO îți recomandă patru noi rețete de pizza altfel: pizza dietetică, pizza fără gluten, pizza plină de antioxidanți și pizza bogată în fibre! Iată cum să le prepari.
Pizza dietetică
Ingrediente:
Pentru blat
- o conopidă
- 1 ou
- 2 linguri cașcaval ras
Toppinguri
- un pumn de măsline
- 3 feliuțe de suncă presată de pui sau de curcan
- o jumătate de ardei gras roșu
- 2 linguri de sos de ketchup light
- oregano
- sare și piper
Mod de preparare pizza dietetică:
Se dau într-un clocot buchețelele de conopidă. Se scurg bine, se pasează se amestecă cu oul mixat, cașcavalul, oregano, sarea și piperul. Se pune amestecul pe o foaie de copt, se bagă la cuptor timp de 10 minute. Se scoate din cuptor, se decorează cu puțin ketchup, șunca de pui sau de curcan, feliuțe de ardei și câteva măsline. Se bagă la cuptorul preîncălzit timp de alte 15 de minute.
Pizza plină de antioxidanți
Ingrediente:
Pentru blat
- făină integrală
- 1 linguriță turmeric
- 1 ou
- ulei de măsline
- lapte puțin gras
- sare și piper
- Toppinguri
- frunze de spanac
- roșii cherry
- branză de capră
- ardei gras
- ciuperci
- rucola
Mod de preparare pizza plină de antioxidanți:
Se face un aluat după modelul celui clasic, dar cu ingredientele menționate. Se adaugă pe el topingurile menționate, adăugând multe frunze de spanac și rucola.
Pizza bogată în fibre
Ingrediente:
Pentru blat
- 125 grame de făină de grâu integral
- 125 grame tărâțe de orez
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 plic drojdie uscată
- 15 ml apă
- sare și piper
Toppinguri
- suc de roșii
- avocado
- feliuțe de somon afumat
- brânză degresată
- amestec de semințe (chia, dovleac, nuci)
Mod de preparare pizza bogată în fibre:
Se face blatul din ingredientele menționate și se adaugă toppingurile, după care se bagă în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute.
Pizza fără gluten
Ingrediente:
Pentru blat
- 150 grame făină de orez
- 50 grame făină de porumb
- 50 grame de amidon de porumb
- 2 linguri drojdie uscată
- 2 linguri ulei de măsline
- sare și piper
- puțină apă
Toppinguri
-ciuperci
-ton în ulei bio de măsline
-porumb
-roșii cherry
Mod de preparare pizza fără gluten:
Se prepară blatul din ingredientele menționate și se adaugă toppingurile. Se știe deja că făina de orez, orezul, făina de porumb și porumbul nu conțin gluten deci nu sunt factori de risc pentru persoanele cu intoleranțe.
Citește și Cele mai bune rețete de midii
Text: Cătălina Buzdun-Rafailă