Cocoșel de Pădure, un nou sortiment de pui de la Agricola Bacău
Agricola Bacău, unul dintre cei mai importanți producători de carne de pasăre din România, lansează în premieră națională primul pui tip coquelet proaspăt românesc. Sortimentul se numește “Cocoșel de Pădure” și principala sa caracteristică este creșterea lentă, puiul nefiind tăiat înainte de a împlini 30 de zile.
De asemenea, până să fie tăiați, puii din acest sortiment sunt crescuți în adăposturi mici și sunt hrăniți cu cereale, între care 70% porumb, ceea ce le conferă o culoare gălbuie, similară cu cea a puiului crescut în gospodării.
Producătorul de carne de pasăre își propune să dezvolte această nișă de piață și țintește spre o producție de 600.000 de astfel de pui pe an, cu vânzări de 350 de tone, în primul an.
În urmă cu câteva zile, Grupul Agricola Bacău a participat cu Salamul de Sibiu la cea de a 12-a ediție a Salonului Internaţional Terra Madre Salone del Gusto, de la Torino, produsul românesc putând fi degustat de specialiști și pasionați de gastronomie de talie mondială.