DULCEAȚA DE ARDEI IUTE. Cum se prepară și în ce combinații de mâncăruri o puteți folosi
Dulceața de ardei iute este o dulceață ușor de preparat, care se diferențiază de celelalte dulcețuri prin faptul că poate fi consumată în combinație cu alte feluri de mâncare, cum ar fi friptura de vită, tocănița sau chiar ca sos pentru cartofii prăjiți.
Această dulceață poate fi făcută doar din ardei iute sau 50% ardei iute și 50% ardei capia. Nu se recomandă însă dulceața foarte iute, adică 100% din ardei iute, pentru că poate cauza iritații, arsuri sau alergii.
Consumată cu regularitate, dulceața de ardei iute ajută la curățarea arterelor și contribuie la diminuarea valorilor colesterolului și a trigliceridelor. În plus, ajută la îmbunătățirea memoriei, ameliorarea sinusurilor și la eliminarea surplusului de kilograme.
Dulceață de ardei iute – Ingrediente
- 1 kilogram de ardei iute roşu
- 1 kilogram de ardei capia
- 1 litru de oţet de 9 grade
- 1 kilogram de zahăr.
Dulceață de ardei iute – Mod de preparare
Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie în cubuleţe mici, după care într-o cratiţă se amestecă oţetul şi zahărul şi se lasă să fiarbă circa 30 de minute.
Se adaugă ardeiul iute, cel capia şi se lasă la fiert la foc mic aproape o oră.
Se aşează dulceaţa în borcane, se învelesc cu o pătură şi se lasă la răcit.
Ca să vă daţi seama că este gata, luaţi o lingură de pastă pe care o lăsaţi la răcit. Trebuie să aibă consistenţa uşor cleioasă, să se scurgă uşor pe marginea farfuriei.
Cu ce se mănâncă dulceața de ardei iute
Dulceaţa de ardei iute este un ingredient absolut necesar pentru iubitorii de friptură. Poate fi folosită de asemenea şi în tocănițe sau în diverse sosuri.
Pentru a impresiona musafirii, puteți combina dulceața de ardei iute cu legume, ciocolată sau brânzeturi.