Afaceri mari și miciCe și cum cumpărămDe la alțiiDe-a gata

Afacerile cu cozonaci, record istoric în această perioadă

O analiză realizată de KeysFin anunță că în sezonul sărbătorilor, cozonacii vor avea cea mai mare căutare și vor bate orice record istoric la vânzări, afacerile cu aceste produse urmând să ridice cifra de afaceri anuală a firmelor prducătoare peste nivelul de 1,5 miliarde de lei.

Potrivit studiului Keysfin, în România, la acest moment sunt peste 50 de producători mari de cozonaci și produse adiacente, cele mai cunoscute branduri fiind însă Boromir și Vel Pitar, care au evoluat susţinut în ultimii ani, de la 1,19 miliarde de lei în 2011 la 1,41 miliarde de lei în 2015, iar perspectivele anului 2016, având în vedere datele financiare parţiale, indică faptul că, în premieră, se va depăşi graniţa de 1,5 miliarde de lei.

Câţi cozonaci mănâncă românii de Crăciun?
În perioada sărbătorilor de iarnă, patiserii şi brutari mizează pe un consum de aproape 10 milioane de cozonaci, potrivit datelor Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN).

Totodată, potrivit ROMPAN, cozonacul românesc este un produs cu succes în vânzări și la nivel internațional, în principal în Germania, Marea Britanie, Spania şi Italia, acolo unde sunt şi comunităţi importante de români.

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă

Sursa: www.keysfin.com