La dietă

Apa japoneză: preparare și beneficii în cura de slăbire

Apa japoneză este recunoscută pentru eficiența sa ca terapie de slăbit. Ușor de preparat, apa japoneză vă este poate deja familiară, însă nu știați că așa se numește.

  • Apa japoneză: rețetă de preparare
  • Apa japoneză: beneficii în cura de slăbire
  • Apa japoneză: cum se bea
  • Apa japoneză: contraindicații

Apa japoneză: rețetă de preparare

Pentru prepararea ei aveți nevoie de două lămâi (de preferat bio), o rădăcină proaspătă de ghimbir și un litru de apă.

Lămâile se taie felii subțiri, în timp ce rădăcina de ghimbir se curăță de coajă și se taie în bucățele mici. Apa se fierbe cu ghimbirul timp de 10 minute.

Feliile de lămâie se adaugă în timpul fierberii apei cu ghimbir, iar după ce ați adăugat și lămâile, dați focul mai mic și lăsați totul să fiarbă la foc mic.

Apoi stingeți focul și lăsați amestecul să se răcească. Adunați cu o paletă feliile de lămâie și ghimbir și apa turnați-o într-o carafă.

În această apă este în ordine dacă adăugați și 3 lingurițe de miere naturală.

Apa japoneză: beneficii în cura de slăbire

Rețeta de apă japoneză este preferată de majoritatea femeilor din Japonia atunci când doresc să scape de kilogramele în plus.

Preparatul este natura și reușește să ofere organismului atât hidratare, cât și o activare a metabolismului.

Apa japoneză acționează ca un detoxifiant, favorizând eliminarea toxinelor.

Dacă urmați cura cu apă japoneză veți avea un apetit mai scăzut pentru mâncare și dulciuri.

Apa japoneză: cum se bea

Apa japoneză se bea dimineața, pe stomacul gol. Se consumă patru pahare – deci toată cantitatea, după ce preparatul a fost ținut peste noapte la temperatura camerei.

După ce ați băut apa japoneză, prima masă trebuie luată la o distanță de 45 de minute.

Apa japoneză: contraindicații

Apa japoneză nu are contraindicații, însă dacă puneți miere și aveți diabet, nu vă este recomandată. Gustul puternic de ghimbir și de lămâie face ca preparatul să nu fie pe gustul tuturor, dar chiar și așa, aveți grijă să nu beți apa foarte repede, ci să o consumați în tihnă.

În completarea dietei cu apă japoneză nu se recomandă să mâncați nimic 2 ore după fiecare masă. Mersul pe jos circa o oră pe zi vă va completa programul de slăbit.

În timpul curei cu apă japoneză veți remarca că veți merge des la toaletă, preparatul fiind și un bun diuretic, ajutând la eliminarea reținerilor de apă.