De la alțiiÎn bucătărie

Astăzi vin copiii la colindat, costumați de Halloween. Iată cu ce bunătăți să îi serviți

Diseară nu vă speriați dacă vin monstruleți în gașcă la colindat! Sărbătoarea de Halloween, deși împrumutată, are un impact major asupra copiilor români, iar aceștia o tot sărbătoresc de vinerea trecută, 28 octombrie, până mâine pentru că au avut norocul să intre în weekend și în vacanță. SUPER-HRANA.RO vine cu idei gustoase pentru a-i servi atunci când vor ciocăni la ușă cu “Trick or treat”.

În primul rând nu uitați să decorați ușa de la intrare, astfel ei vor ști că sărbătoriți Halloweenul și nu vor ezita să bată la ușă. Apoi rezervați-vă două ore după-amiază să pregătiți următoarele:

Bezele Fantomă

INGREDIENTE

emoji-meringue-ghosts-su

  • 4 albușuri de ouă
  • 1 lămâie
  • 220 grame zahăr alb
  • ciocolată topită sau topping de ciocolată

Se bat albușurile cu mixerul și cu zahărul adăugat treptat până când se formeză o spumă tare, care nu curge. Se pune compoziția într-un spriț cu care se modelează forma de fantomă. Se încălzește cuptorul la 100grade și se bagă bezelele timp de 2 ore, după care se lasă la răcit 30 de minute și se ornează cu ciocolată.

Mături de vrăjitoare

INGREDIENTE

broomsticks1

  • 20 de bucăți sticksuri fără sare
  • 20 de bomboane de ciocolată

Se lasă bomboanele la temperatura camerei, să se topească un pic, pentru a putea introduce bețele de sticksuri în ele. După ce sunt gata, se pun la frigider și se scot doar când serviți copiii.

Biscuiți în forme înfricoșătoare

INGREDIENTE:

insta_10-10-2016-9-07-03-pm-l

  • biscuiți rotunzi
  • cremă de ciocolată din comerț sau făcută în casă
  • toppinguri colorate

Se lipesc biscuiții cu cremă de ciocolată și se decorează cu toppingurile colorate în formă de lilieci, pânze de păianjen sau dovleci.

Dacă nu aveți timp pe care să îl alocați preparării dulciurilor de Halloween, puteți merge să cumpărați bomboane și fursecuri, pe care să le băgați într-un dovleac decorativ și să-i așteptați pe micuți.

Citiți și Nu aruncați pulpa dovleacului scobit de Halloween! E ideală pentru aceste 3 preparate

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă