Ce și cum cumpărămHrana pe secțiuniSpecial

Cafeaua verde: noua modă când vine vorba de slăbit

În ultima perioadă vânzările de cafea verde au crescut în România. Se pare că tot mai multe doamne și domnișoare caută acest sortiment, datorită presupusei eficiențe a cafelei verzi în lupta cu kilogramele în plus.

Cafeaua verde, înseamnă de fapt boabe crude de cafea, neprăjite sau măcinate. Se spune că acest sortiment de cafea ar ajuta la slăbit întrucât boabele verzi de cafea conțin o substanță (acid clorogenic n.r.) care în combinație cu cafeina ar stimula arderea rapidă a grăsimilor.

Cafeaua verde a început să fie din ce în ce mai solicitată și de clientela din România. Pentru a afla cum se obține, ce proprietăți are și care sunt aspectele principale care o diferențiază de cafeaua clasică, Super-Hrana.ro a stat de vorbă cu Valentin Stelea, specialistul în cafea al companiei Treasure Tea&Coffee, cei care importă anual peste 1.000 de saci de cafea din toate marile plantații ale lumii.

Cafeaua verde bogată în antioxidanți

Boabele crude de cafea ajută organismul în procesul de ardere a grăsimilor, în special, datorită conținutului bogat de acid clorogenic, care are un puternic efect antiinflamator și antioxidant.

IMG_5007

„Aducem toate sortimentele de cafea, începând de la cafeaua obișnuită, cea neagră, cafea cu diverse arome și cafea verde extrem de apreciată și căutată în ultima perioadă. Cafeaua verde este foarte căutată de doamnele și domnișoarele care doresc să piardă din kilogramele în plus. Acest tip de cafea conține o cantitate însemnată de antioxidanți și ajută organismul și în procesul de eliminare a toxinelor”, ne-a vorbit specialistul din industria cafelei, despre motivul pentru care acest tip de cafea este extrem de căutat.

Cafea cu gust de fân uscat

În câteva cuvinte așa ar putea să fie descris gustul cafelei verzi, de către specialistul de la Treasure Tea&Coffee. Chiar dacă gustul nu este unul foarte atrăgător, foarte mulți sunt cei care caută din ce în ce mai mult acest tip de produs la raft.

„După ce se culeg boabele de cafea, acestea au aspectul unei cireșe. Se dă jos coaja și ce rămâne se macină. În cazul cafelei obișnuite, boabele crude se prăjesc, pentru a prinde aroma specifică și după aceea se macină. Cafeaua verde nu are un gust foarte bun. Eu spun că are gust de fân uscat. Acest tip de cafea este la mare căutare datorită trend-ului din ultima perioadă. Reclama făcută acestui produs a făcut să fie din ce în ce mai căutată, atât de cei care doresc să încerce ceva nou, cât și de cei care vor să slăbească”, ne-a explicat Valentin.

Cumpărați doar cafea verde măcinată

Specialiștii care lucrează de ani buni în domeniul achiziției și vânzării de cafea vă recomandă să cumpărați doar pachete de cafea verde măcinată, pentru că, dacă veți cumpăra boabe de cafea verde, nici un echipament casnic nu va putea să macine aceste boabe, datorită faptului că sunt foarte casante și doar echipamentele industriale pot face față.

Un pachet de cafea verde de 100 grame, comercializată de compania Treasure Tea&Coffee costă 12 lei. Compania comercializează acest tip de cafea în 3 versiuni: cafea verde Columbia, Guatemala și Peru.