Ce se mănâncă de Halloween. Câteva bunătăți inedite pentru petrecerea din ”Noaptea Vrăjitoarelor”
![](https://food-retail.agrointel.ro/wp-content/uploads/2016/10/aperitive-Halloween.jpg)
Sărbătoarea de Halloween este una ”de împrumut”, dar care câștigă tot mai mulți ”adepți” de la un an la altul. Este și un bun prilej pentru a vă aduna prietenii în jurul unei mese bogate, cu preparate inedite care să dea fiori musafirilor atât prin aspect, cât și prin gust. Ne referim la un gust delicios, desigur!
SUPER-HRANA.RO vă prezintă câteva idei de preparate pentru petrecerea de Halloween – rețete ușor de reprodus pentru masa din ”Noaptea Vrăjitoarelor”:
Ouă-paianjen – sunt ouă fierte, umplute cu cremă de brânză picantă (cu puțin tabasco) și decorate cu măsline
Cârnăciori-mumie – sunt cabanoși ”înveliți” în aluat și apoi decorați
Degete de vrăjitoare – biscuiți decorați cu puțin sirop sau gem de căpșuni
Mere glazurate – un desert ușor de făcut la cuptor
Ochi-de-om – din nou este vorba despre ouă fierte, umplute și apoi decorate cu puțină imaginație și…măsline verzi!
Alături de aceste gustări, de pe masa de Halloween nu pot să lipsească:
- plăcinta de dovleac
- supa-cremă de dovleac
- dovleacul sculptat – de decor
Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie (Sursa: Wikipedia)
Sursa: www.food.com