Ce se mănâncă de Halloween. Câteva bunătăți inedite pentru petrecerea din ”Noaptea Vrăjitoarelor”
Sărbătoarea de Halloween este una ”de împrumut”, dar care câștigă tot mai mulți ”adepți” de la un an la altul. Este și un bun prilej pentru a vă aduna prietenii în jurul unei mese bogate, cu preparate inedite care să dea fiori musafirilor atât prin aspect, cât și prin gust. Ne referim la un gust delicios, desigur!
SUPER-HRANA.RO vă prezintă câteva idei de preparate pentru petrecerea de Halloween – rețete ușor de reprodus pentru masa din ”Noaptea Vrăjitoarelor”:
Ouă-paianjen – sunt ouă fierte, umplute cu cremă de brânză picantă (cu puțin tabasco) și decorate cu măsline
Cârnăciori-mumie – sunt cabanoși ”înveliți” în aluat și apoi decorați
Degete de vrăjitoare – biscuiți decorați cu puțin sirop sau gem de căpșuni
Mere glazurate – un desert ușor de făcut la cuptor
Ochi-de-om – din nou este vorba despre ouă fierte, umplute și apoi decorate cu puțină imaginație și…măsline verzi!
Alături de aceste gustări, de pe masa de Halloween nu pot să lipsească:
- plăcinta de dovleac
- supa-cremă de dovleac
- dovleacul sculptat – de decor
Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie (Sursa: Wikipedia)
Sursa: www.food.com