În bucătărie

Cinci rețete de sandvișuri cu care îți vei impresiona toți prietenii

Știm, știm, nu e frumos să îți servești prietenii sau musafirii cu sandvișuri, însă uită de banalele două felii de pâine cu cașcaval și ceva preparat din carne. În vogă sunt sandvișurile care combină ingrediente deosebite, arome exotice și destui nutrienți pentru a-ți oferi energia de care ai nevoie.

Super-Hrana a reușit să obțină pentru tine cinci rețete de sandvișuri care cu siguranță îți vor plăcea. Ele au fost toate inscrise în ”Bătălia Sandwichurilor” organizată de Cris-Tim și sunt rezultatul colaborării dintre cei mai în vogă bloggeri culinari și ”ajutoarele” acestora.

Pont: La prepararea sanvișurilor de mai jos se folosesc salamuri din gama crud-uscate de la Cris-Tim, așa că înainte de a te apuca ”de treabă”, fă o listă cu ingredientele, ca să te asiguri că ai tot ce îți trebuie.

1. Sandwich-ul Club 99 marca ”Crazy Mother Cooker”

Bloggerii Florin Ițu și Melinda Teohari au pregătit un sandwich special utilizându-se de salam Chorizo de la Cris-Tim și de boia afumată.

SAM_4027

”Sandwich-ul nostru se numește Club 99. Am creat un sandwich folosind o pâine ciabatta cu maia. Condimentele pe care le-am folosit sunt: oregano, cimbru, pătrunjel, usturoi copt, ceapă caramelizată, roșii uscate și boia afumată. Sandwich-ul este completat de sosul Sriracha, brânza de capră și castraveții murați. Am prăjit salamul Chorizo ca să fie crocant. Deasupra sandwich-ului am făcut un ou de prepeliță și am presărat boia afumată. Acest sandwich este ideal pentru cei care duc o viață activă, oferind tot necesarul de nutrienți de care ai nevoie pentru a face față zilelor obositoare. Sperăm să vă placă rețeta noastră”, ne-au declarat cei doi boggeri care au pus la cale această rețetă inedită.

2. Sandwich italian marca ”Diva în bucătărie”

Blogger-ul Cristina Toth, împreună cu ajutorul său de nădejde au reinterpretat un sandwich italian, folosind salamul crud-uscat Napoli produs de Cris-Tim.

SAM_4024

”Am facut un sandwich italian pe care l-am mâncat chiar la Roma, un sandwich care mi-a plăcut foarte mult și m-am gândit să-l fac și eu acasă, doar că eu m-am gândit să schimb ceva la el și am adăugat ceva în plus: dulceața de roșii. Sandwich-ul l-am facut într-o baghetă neagră, iar ingredientele folosite sunt foarte simple. Pentru acest sandwich m-am folosit de salamul Napoli, rucola, roșii, brânză Gorgonzola și dulceața de roșii. Aparent simplu, dar cu un gust extrem de plăcut. Un sandwich ușor și delicios”, ne-a spus Cristina Toth, despre sandwich-ul pe care l-a facut, ispirată fiind de o rețetă italiană.

3. Sandwich Paella marca ”Teo`s Kitchen”

Blogger-ul Teo Rogobete împreună cu ajutorul său de nădejde, Corina Apostu, s-au gândit să facă o reinterpretare a prepratului spaniol Paella într-un sandwich de senzație cu Chorizo de la Cris-Tim.

SAM_4005

”Corina a fost cea care mi-a propus un sandwich foarte drăguț, căruia nu am putut să-i rezist. Am încercat să integrăm ingrediente din Paella într-un sandwich. Nu știam cu aș putea să integrez salamul în sandwich-ul meu, mai ales că eu consum salam doar gol, fără nimic altceva. Preferatul meu din gama Cris-Tim este salamul crud-uscat Chorizo, iar în materie de mâncare ador Paella și mi-am spus să facem în așa fel încât să transformăm Paella într-un sandwich folosindu-ne de salamului de la Cris-Tim. Pentru acest sandwich am folosit: un ardei kapia, o ceapă, un morcov mediu, câteva păstăi, doi căței de usturoi, salam Chorizo, câțiva creveți, boia afumată, sare, sofran pudră, Sos Piri Piri, supă de pui, o baghetă, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Am încercat să vă oferim imaginea unei mici petreceri, am facut chiar și Sangria proaspătă care merge de minune cu sandwich-ul nostru”, ne-a demonstrat Teo că se poate face sandwich și cu ingredientele pe care le folosești în mod normal pentru Paella.

4. Sandwich light marca ”Rețete ca la mama”

Laura Laurențiu este boggerul din spatele ”Rețete ca la mama” și împreună cu coechipiera ei Claudia Vasilache au și-a imaginat un sandwich mai lejer.

SAM_4011

”Ne-am gândit să facem un sandwich mai light, pentru cei care nu vor un sandwich care să le pice greu la stomac încă din prima parte a zilei. Am integrat salamul crud-uscat de la Cris-Tim și am încercat să oferim sandwich-ului o notă de prospețime, fiind adresat în special doamnelor care țin la siluetă. Este un sandwich ce are la bază o cremă de unt cu brânză Gorgonzola și coajă de lămâie, o salată cu țelină apio, morcov, mago și măr. Am adăugat miez de nucă prăjită și verdeață: rucola picantă și baby spanac. Totul a fost integrat în niște baghețele făcute de noi, pe care le-am copt dis-de-dimineață”, ne-a spus Laura, despre sandwich-ul care a fost montat pe o baghetă frământată și coaptă chiar de ea.

5. Sandwich Cris Adriatico marca ”Savori Urbane”

Blogger-ul Oana Igrețiu împreună cu ajutorul său Cezar au încercat să facă un sandwich, care să fie o combinație deosebită între aromele mediteraneene și salamul crud-uscat produs de Cris-Tim.

reteta sanvis urban

”Cezar mi-a propus cel mai apetisant sandwich dintre toate propunerile cititorilor mei. Împreună am dezvoltat o rețetă de sandwich și i-am dat și un nume ”Cris Adriatico”, Cris de la Cris-Tim și Adriatico de la aromele mediteraneene pe care le-am folosit pentru acest sandwich. Pâinea este o pită turcească, făcută de la zero și coaptă de noi. În ordine, primul strat este cremă de unt cu anșoa, ușor sărat, exact cât trebuie, urmează baby spanac, felile de salam Cris-Tim Sinaia, roșii, salată verde. Sosul care înnobilează acest sandwich este un sos făcut de noi din ardei copți cu usturoi. Capacele chiflelor au fost gratinate cu felii de brânză gouda”, ne-a vorbit Oana Igrețiu, despre ingredientele care le-a folosit în sandwich-ul ”Cris Adriatico”.

 

Notă: Cele cinci rețete au participat la ”Bătălia Sandwichurilor” organizată de Cris-Tim, iar din aceste preparate ajunse în finală, câștigătorii au fost desemnați Florin Ițu și Melinda Teohari cu Club 99.

12004846_693140530785573_3572669530145160613_n

Comentariile sunt închise.